A3 Haber

İzmir’de CHP’nin seçim bürosuna taşlı saldırı: Gözaltına alınan saldırgan “Herkes AKP’ye oy verecek” dedi

İzmir’de CHP’nin seçim bürosuna taşlı saldırı: Gözaltına alınan saldırgan “Herkes AKP’ye oy verecek” dedi

İzmir’de CHP’nin seçim bürosuna taşlı saldırı: Gözaltına alınan saldırgan “Herkes AKP’ye oy verecek” dedi
Nisan 11
16:15 2023

İzmir Konak’ta CHP’nin seçim bürosuna taşlı saldırı gerçekleştirildi. Büronun camları kırılırken bir kişi gözaltına alındı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde silahla ateş açılmasının ardından bugün sabah saatlerinde de CHP’nin Konak seçim bürosuna taşlı saldırı yapıldı. Sabah 07.54 sularında CHP’nin seçim bürosu önüne gelen şahıs, taş atarak binanın camlarını kırdı. Güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesi sonucu kimliği tespit edilen şahıs güvenlik güçlerince yakalanarak gözaltına alındı.

Saldırıyı gerçekleştiren kişinin gazetecilerin “Neden saldırıyı gerçekleştirdin” sorusuna “Herkes AK Parti’ye oy verecek” yanıtını verdiği ileri sürüldü.

Saldırgan polis ifadesinde “CHP binası olduğu için saldırdım” ifadesini kullandığı aktarıldı.

CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, saldırıyla ilgili şunları söyledi:

Bir şahıs geliyor kapımızı zorluyor sonra da taşla iki camımızı kırıyor. Polise ihbar ettik sağ olsunlar bir anda yakaladılar. İlk ifadesinde “CHP olduğu için camları kırdım” diyor. “AKP kazanacak” diyor. Böyle bir ifade veriyor. Manidar olan şu; yandaki dükkanından vitrini güzel, öbür dükkanında camları güzel orayı kırmıyor direkt bize geliyor. Bu arkadaşın arkası da biraz araştırılsın ama biz bu işi de fazla köpürtmek istemiyoruz. Kardeşlik barış bizim ilkemiz. Bütün herkesi kucaklıyoruz. Biz bu ülkeye sevgiyi, kardeşliği getirmek için buradayız. Biz istiyoruz ki herkesi savunalım. Helalleştik, helalleşiyoruz. Bu saldırılar bizi birbirimize daha çok yakınlaştırıyor, birleşe birleşe kazanacağız. Tabii bu kaybetmenin de işaretleri bu işler. Üzgünüz, tabii ki üzgünüz. Keşke seçime böyle bir festival havasında gitseydik bunlar olmasaydı.

İYİ Parti binası kurşunların hedefi olmuştu

Geçen haftalar Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldı TV yayınında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i hedef almış, tehditte bulunmuştu. Tehditlerin ardından İstanbul Zeytinburnu’nda bulunan İYİ Parti İl Başkanlığı da kurşunların hedefi olmuş olayın “Hırsız kovalamacasında açılan ateşten kaynaklandığı” ileri sürülmüştü.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER