A3 Haber

HDP’li Meral Danış Beştaş seçim bölgesinde trafik kazası geçirdi: Kaza nasıl meydana geldi?

HDP’li Meral Danış Beştaş seçim bölgesinde trafik kazası geçirdi: Kaza nasıl meydana geldi?

HDP’li Meral Danış Beştaş seçim bölgesinde trafik kazası geçirdi: Kaza nasıl meydana geldi?
Nisan 14
10:26 2023

Erzurum’dan Yeşil Sol Parti birinci sıra milletvekili adayı olan HDP Grup Başkan vekili Meral Danış Beştaş, dün Yakutiye ilçesi Mahallebaşı semtinde seçim bürosu açılışına katıldı. Beştaş’ın bulunduğu araç, kent merkezine dönerken buzlanma nedeniyle takla attı.

Beştaş’ın içerisinde bulunduğu otomobil, dün 21.00 sıralarında Kırgın Dere Kavşağında buzlanma nedeniyle sürücüsünün kontrolünden çıkarak takla attı. Kazada Beştaş ile otomobilin sürücüsü Mehmet Vefa Uysal ve araçta bulunan bir kişi daha yaralandı.

Otomobilde sıkışan yaralılar, itfaiye görevlileri tarafından araçtan çıkarıldı. Yaralıların vücutlarında kırıklar olduğu belirtilirken, Beştaş’ın bilincinin açık olduğu öğrenildi.

Meral Danış Beştaş ve partili Mehtap Demirkaya, Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçak ile Ankara’ya getirildi. Beştaş’ın sırtında kırık tespit edildi. HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, “Kar başlamış ve yol kayganken şoför dönemeci alamamış. 90 kilometre hızla gidiyormuş. Çok süratli değilmiş” dedi.

Beştaş, seçim çalışmaları kapsamında Erzurum’a gitti. Karayazı ilçesinde Beştaş, şoförü Mehmet Vefa Uysal ve Demirkaya’nın içerisinde bulunduğu araç kaza yaptı.

HDP’li Katırcıoğlu: Şoför dönemeci alamamış

Beştaş’ın yapılacak tetkikler sonucunda ameliyata alınacağı bilgisini veren Katırcıoğlu, kazayla ilgili şunları söyledi: “Kar başlamış ve yol kayganken şoför dönemeci alamamış. 90 kilometre hızla gidiyormuş. Çok süratli değilmiş. Fakat kaza işte, iki arkadaşımızın böyle bir sorunu oldu. Buraya aldılar doçent bir arkadaş bakacak. Umuyoruz ki ameliyatsız bir şekilde çözülsün. Meral hanım Erzurum 1’inci sırada adaydı. Seçim çalışmaları için gitmişti. Maalesef böyle bir kaza oldu. Umuyoruz ki çabuk atlatır.”

Beştaş’ın tedavisi İbn-i Sina Hastanesi’nde devam ediyor. Öğleden önce ameliyata alınacak olan Beştaş’ın bilincinin açık olduğu, yaşamsal tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER