A3 Haber

Erdoğan: Bayrama kadar Hatay hariç diğer illerdeki tüm enkazı kaldıracağız

Erdoğan: Bayrama kadar Hatay hariç diğer illerdeki tüm enkazı kaldıracağız

Erdoğan: Bayrama kadar Hatay hariç diğer illerdeki tüm enkazı kaldıracağız
Nisan 17
22:04 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’daki iftar programında yaptığı konuşmasında “Bayrama kadar Hatay hariç diğer illerimizdeki tüm enkazı kaldırmayı hedefliyoruz. Gidenleri geri getiremesek de, bunun dışındaki tüm kayıplarımızı Allah’ın izniyle telafi etmekle kararlıyız” dedi.

Erdoğan, Üsküdar’da iftar programında konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

  • 6 Şubat tarihinden bu yana geçen 70 günde seçim sürecine rağmen bir an olsun deprem bölgesindeki kardeşlerimizi yalnız bırakmadık. Nitekim bu akşam iftar sofrasını depremzede kardeşlerimizle birlikte paylaştık. Bu mübarek günlerde kendilerini sahipsiz hissetmemeleri için, kaybettiklerinin acısıyla kalpleri burkulan depremzedelerimizin yanında olduk. Deprem konutlarının temel atma törenlerini gerçekleştirerek bu zor günde onlara umut aşıladık. Dün Şanlıurfa ile birlikte 100 binin üzerinde deprem konutu ve köy evinin inşa sürecini başlatmış olduk. İnşallah ilk sene 650 bin konutu teslim edilinceye kadar bölgeden asla ayrılamayacağız.
  • Bayrama kadar Hatay hariç diğer illerimizdeki tüm enkazı kaldırmayı hedefliyoruz. Gidenleri geri getiremesek de bunun dışındaki tüm kayıplarımızı Allah’ın izniyle telafi etmekle kararlıyız.
  • Deprem turistleri kendi sahte gündemlerinin içinde kaybolup gitse de biz onların izinden gitmeyeceğiz. Başkalarının makam ve siyasi ikbal peşinde olsa da biz onlar gibi olmayacağız. Bizler zorluklarla beraber mutlaka bir kolaylığının da olduğuna iman eden, zorlukların üstesinden birlik ve beraberlik içinde gelen bir milletiz, bir ümmetiz. 14 milyon depremzede olmak üzere 85 milyonun vebalini omuzlarında taşıyan Cumhur İttifakıyız. İnşallah bu mesuliyeti en güzel şekilde yerine getirmeye çalışacağız. 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER