A3 Haber

Hakkında kırmızı bülten bulunan Barış Boyun, İtalya’da serbest bırakıldı

Hakkında kırmızı bülten bulunan Barış Boyun, İtalya’da serbest bırakıldı

Hakkında kırmızı bülten bulunan Barış Boyun, İtalya’da serbest bırakıldı
Nisan 18
22:32 2023

İstanbul’da düzenlenen operasyonla çökertilen Barış Boyun çetesiyle ilgili soruşturmalar devam ederken, İtalya’da yeni gelişme yaşandı. Hakkında Kırmızı Bülten aranması bulunan ve İtalya’da yakalanan Barış Boyun serbest bırakıldı. İtalya’da serbest bırakılan Boyun için bulunduğu şehirden dışarı çıkma yasağı getirildi.

 

Kırmızı bültenle aranırken İtalya’da yakalanan Barış Boyun’un İstanbul’da yönettiği ve çökertilen suç çetesiniden 139 kişi emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye gönderilmişti. Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun özel haberine göre, adliyeye gönderilen şüphelilerden 46’sı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çeteyle ilgili çalışmalarını sürdüren Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürülğü ekipleri, Barış boyun’un kardeşi Zafer Boyun’u dün gece yakaladı. Tüm bu çalışmalar yapılırken Barış Boyun için İtalya’da önemli bir gelişme yaşandı.

Yapılan çalışmalarda, Barış Boyun, önce Gürcistan’a kaçmıştı. Gürcistan’da yakalanan Boyun burada serbest kaldıktan sonra İtalya’ya kaçtığı belirlendi. Hakkında kırmızı bülten bulunan Barış Boyun İtalya polisi tarafından yakalanmıştı. Boyun, cezaevine konulduktan sonra, Türkiye, Boyun’un iadesi için harekete geçti. Boyun’un iade talebini ret eden İtalya, yeni bir karara imza attı. Cezaevinde bulunan Boyun İtalya’da serbest kaldı.

İtalya’da bir tatil bölgesi olan Rimini’de serbest kalan Boyun hakkında şehir dışına çıkma yasağı konuldu. Şehir dışına çıkamayan Boyun için, Türkiye yeniden harekete geçti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca koordine ile edilen çalışmalarda, suç örgütüne yönelik “Kasten öldürme”, “Kasten Öldürmeye Teşebbüs” “Silahlı Kasten Yaralama”, “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti”, “Silah Ticareti”, “Mala Zarar Verme” “Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması”, “Tehdit” konularından 103 suç eylemleri gerçekleştirdikleri ortaya çıkmıştı.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER