A3 Haber

CHP’nin Ankara adayları tanıtıldı: Sadullah Ergin’e tepki gösteren CHP’liler, Saadet Partisi İl Başkanı’nı uzun uzun alkışladı

CHP’nin Ankara adayları tanıtıldı: Sadullah Ergin’e tepki gösteren CHP’liler, Saadet Partisi İl Başkanı’nı uzun uzun alkışladı

CHP’nin Ankara adayları tanıtıldı: Sadullah Ergin’e tepki gösteren CHP’liler, Saadet Partisi İl Başkanı’nı uzun uzun alkışladı
Nisan 19
11:41 2023

CHP dün Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde Ankara milletvekili adaylarını halka tanıttı. Seçime CHP adayı olarak katılan eski AKP’li, yeni Deva Partili Sadullah Ergin, tanıtım toplanısına katılmadı. Sadullah Ergin’e tepki gösteren CHP’liler, Saadet Partisi İl Başkanı Beyazıt’ı uzun uzun alkışladı.

BBC Türkçe’den Fundanur Öztürk’ün haberine göre dün akşam düzenlenen milletvekili adayları tanıtım toplantısında adaylar kendilerinden ve hedeflerinden bahsettikleri videolarla tanıtıldı.

Parti yetkililerinin konuşmalarında özellikle 6 Şubat depremleri, ekonomik kriz ve işsizlik konuları öne çıktı. Yoğun katılımın gerçekleştiği toplantıda adaylar, ittifak partilerinin seçmenleriyle de bir araya geldi.

CHP’nin Ankara’daki üç seçim bölgesinde toplam 36 milletvekili adayı bulunuyor.

CHP listelerinde DEVA Partisi’nden Sadullah Ergin ve İdris Şahin, Gelecek Partisi’nden Mustafa Nedim Yamalı ve Saadet Partisi’nden Mesut Doğan da yer alıyor.

Ankara 1. Bölge ilk sırada Eczacı Gamze Taşçıer, 2. Bölge ilk sırada Doktor Murat Emir, 3. Bölge ilk sırada ise Doktor Tekin Bingöl var.

Sadullah Ergin katılmadı, video mesajı da yer almadı

Ankara 1. Bölge adaylığı tartışma yaratan ve 4. sıradan aday gösterilen Sadullah Ergin aday tanıtım toplantısına katılmadı.

BBC Türkçe’ye konuşan CHP kaynakları, Ergin’in öğle saatlerinde Bilkent Otel’de düzenlenen DEVA Partisi il başkanları toplantısı sebebiyle aday tanıtım toplantısına katılamadığını belirtti.

Öte yandan Ergin’in tanıtım videosu da diğer milletvekili adaylarından farklı bir formattaydı. Her milletvekili adayı kendisini bizzat tanıttığı bir video hazırlamışken; sıra Sadullah Ergin’e geldiğinde, Ergin’in kariyerinin özetlendiği bir sunum izlendi.

DEVA yetkilisi konuşurken salonu terk edenler oldu

DEVA Partisi’nden Yunus Keleş’in sahneye çıkmasıyla beraber, izleyicilerin önemli bir kısmı salonu terk etti. Bazı vatandaşlar, salonun terk edilmesine tepki gösterdi. Bazı seçmenler, “uzayan” ve milletvekili tanıtımı sona bırakılan programa ara vermek için salondan çıktığını söylerken, bazıları ise DEVA Partisi’nden aday gösterilen Ergin’i protesto ettiğini söyledi. İsmini vermek istemeyen bir CHP seçmeni, “Sadullah Ergin’i kabul etmesek bile mecburuz, DEVA ile ortak olmuşuz. Sadullah Ergin’i gelip de CHP koymamış ki, DEVA koymuş… Ne yapacağız?” diye sordu.

Saadet Partili Beyazıt yoğun alkış aldı

Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt’ın ittifaktaki tüm farklılıklarla rağmen beraber mücadeleyi vurgulayan konuşması ise salondan büyük alkış aldı. Beyazıt, “Bize birleşmezsiniz, ortak aday çıkaramazsınız demişlerdi. Birleşe birleşe, inadına kazanmaya devam edeceğiz” dedi. Coşkulu bir karşılık bulan bu sözlerden sonra salonda ilk kez “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları atıldı.

 

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER