A3 Haber

Gazeteci Serdar Akinan gözaltına alındı

Gazeteci Serdar Akinan gözaltına alındı

Gazeteci Serdar Akinan gözaltına alındı
Nisan 19
09:23 2023

Gazeteci Serdar Akinan evinde sabah saatlerinde gözaltına alındı. Akinan’ın gözaltına alınma nedenine ilişkin ise henüz bir açıklama yok.

Gazeteci Serdar Akinan, gözaltına alınıp Ayvacık Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğünü attığı bir tweet ile duyurdu. Akinan, Twitter paylaşımında evine gelen polislerle girdiği diyalogu içeren kısa bir video da yayınladı.

Akinan, Twitter hesabından saat 05.16’da paylaştığı paylaştığı videoya “Gözaltına alınıyorum. Ayvacık ilçe emniyete götürülüyorum” notunu paylaştı. Videoda polis olduğu düşünülen bir kişi, Akinan’a arama yapılacağını ve telefonu bırakması gerektiğini söylüyor

Bir süredir YouTube yayınları yapan Akinan, son olarak yine YouTube üzerinden “Delilerin Delisi” adlı kanalda birtakım iddiaları dile getiren Muhammed Yakut ile röportaj yapmıştı.

Akinan’ın gözaltına alınma nedenine ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Serdar Akinan kimdir?

1987’de Milliyet gazetesinde daha 17 yaşında gazeteciliğe başladı. Cumhuriyet gazetesinde çalıştı. İlk özel televizyon Star’da televizyon haberciliğine adım attı. 1992’de görüntülü haber dalında iki ayrı birincilik ödülü aldı. Haber programı 32. Gün’de görsel yönetmenlik, muhabirlik, kameramanlık yaptı. Daha sonra ABD’ye gitti. Star TV’nin Washington temsilcisi oldu. Türkiye’ye döndüğünde ilk olarak Number One TV’nin başında görev aldı. Haber kanalları CNN Türk, NTV ve Habertürk’ün kuruluşlarında kanalların başındaydı. SkyTurk kanalının kuruluşunda rol aldıktan sonra bu kanalın genel yayın yönetmenliğini yaptı ve Nihat Genç ile program sundu. Akşam gazetesinde köşe yazarıydı. İşten çıkarıldıktan sonra Vagus.tv adında bir haber portalı açtı. Geçen yıl Cadde TV’nin kuruluşunda yer aldı ve yayın yönetmenliğini üstlendi.

Kitapları: Neo-Takiye (2006), Kan Uykusu (2007), Soğuk Barış (2008), Kan Uykusu Kınalı Türkü (2008), Sahi Beni Neden Almadılar? (2013), İştar’ın Kızları (2014), Buzdağı: Türkiye, AKP, FETÖ, CIA (2017), Mazbata (2019), Hayatımın Haberi (2021)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER