A3 Haber

Bir günde üç provokasyon, üç saldırı girişimi: Dün Adıyaman’da neler oldu, Kılıçdaroğlu ne dedi?

Bir günde üç provokasyon, üç saldırı girişimi: Dün Adıyaman’da neler oldu, Kılıçdaroğlu ne dedi?

Bir günde üç provokasyon, üç saldırı girişimi: Dün Adıyaman’da neler oldu, Kılıçdaroğlu ne dedi?
Nisan 22
10:34 2023

Millet ittifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bayramın ilk günü Adıyaman’daydı. Aynı gün içerisinde Kılıçdaroğlu’na yönelik üç provokasyon ve saldırı girişiminde bulundu. İşte dün Adıyaman’da yaşananlar…

Kılıçdaroğlu, Ramazan bayramının ilk gününde ilk olarak depremde yaşamını yitirenlern anısına mezarlığa karanfil bırakmıştı. Kılıçdaroğlu elini açıp dua ederken bir provokatörün “Bu Fatiha okumayı bilmiyor ki, sen buna ne Fatiha okutuyorsun” şeklinde sözlü saldırısına uğramıştı.

Türbede ikinci provokasyon

Kılıçdaroğlu daha sonra sahabe Safvan Bin Muattal Türbesi’ni ziyaret etti. Türbe ziyyareti sonrasında Kılıçdaroğlu’na bir saldırı girişiminde daha bulunuldu. Heyetin türbeden çıkışı sırasında bir kişi Kılıçdaroğlu’nun yanına gelmeye çalışarak, “Seni istemiyoruz. Sen buraya gelme, sen buranın adamı değilsin oğlum” diye bağırırken, fiziksel saldırı girişimi de yaşandı. Alanda bulunan bazı kişiler, Kılıçdaroğlu’nun korumalarına saldırmaya çalıştı. Kılıçdaroğlu ise gülümseyerek yoluna devam etti.

Dönüş konvoyunda üçüncü provokasyon: AKP’li başkan yardımcısının oğlu

Diken’den Recep Karadoğan’ın haberine göre son olarak Kılıçdaroğlu Adıyaman Havalimanı’na doğru konvoyla yola çıktı. Kılıçdaroğlu’nun en önde bulunduğu konvoyKahta’dan geçerek havalimanına gitti. Konvoyunun en sonundaki araç, Kahta’daki AKP seçim ofisinin önünden geçerken, orada bekleyenler bariyerleri aşıp yola koştu ve CHP aracındakilere hakaretler edip araca saldırdı. Kısa süreli saldırı, aracın hareket ettiği sırada, caddede bekleyen sivil polislerin olay yerine gelmesi ile sona erdi.

AKP ilçe teşkilatı önünde CHP’lilere ait aracı tekmeleyen kişinin Kadir Bektaş olduğu ortaya çıktı. Araçtan uzaklaştırılan Bektaş, CHP’lilere ağır hakaretler de etti.

Diken’den Recep Karadoğan’ın ulaştığı bilgilere göre Bektaş, AKP Kahta ilçe başkan yardımcısı Abdullah Bektaş’ın oğlu. Abdullah Bektaş, Kahta’da emlakçılıkla birlikte AKP’de siyaset yapan bir isim olarak biliniyor.

Kılıçdaroğlu ne dedi?

Kılıçdaroğlu’na Adıyaman’da bugün yapılan saldırı girişimlerinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Söz konusu olan çok büyük para. Bu yüzden seçim dönemi provokasyonlar olmasını bekliyorum. Gerçeklerin üstünü örtmeye, gerçekleri eğip bükmeye çalışacaklar ama bilin ki mesele sadece para, sizin çalınan paranız. Sizden ricam, sakin olmanızdır. Bu işi ancak birlikte başarabiliriz” dedi.

Dünkü saldırılar hakkında Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından videolu paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu, “Söz konusu olan çok büyük para. Bu yüzden seçim dönemi provokasyonlar olmasını bekliyorum. Gerçeklerin üstünü örtmeye, gerçekleri eğip bükmeye çalışacaklar ama bilin ki mesele sadece para, sizin çalınan paranız. Sizden ricam, sakin olmanızdır. Bu işi ancak birlikte başarabiliriz” başlığı ile Meclis Grup Toplantısı’nda yer alan videoda şu ifadeleri kullandı: “Eğer bana bir şey olursa, halkıma emanetimdir, o 418 milyar doları siz tahsil edeceksiniz. Gençlerimizin geleceğidir o para. Bu ülkenin doğmamış bebeklerinindir o para. Her kuruşunu tahsil edeceksiniz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER