A3 Haber

Erdoğan imzaladı: Vekil olamadı TİGEM’e atandı

Erdoğan imzaladı: Vekil olamadı TİGEM’e atandı

Erdoğan imzaladı: Vekil olamadı TİGEM’e atandı
Nisan 24
09:04 2023

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete’de bayram öncesi çok sayıda atama ve görevden alma kararı yayımlandı.

 

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de bayram öncesi çok sayıda atama ve görevden alma kararı yayımlandı.

Depremlerden en fazla etkilenen illerin başında gelen, vali Rahmi Doğan ile il sağlık müdürü Mustafa Hambolat’ın AKP’den milletvekili aday adaylığı için istifa ettiği Hatay’da iki önemli görevden alma yaşandı.

Hatay aile ve sosyal hizmetler il müdürü Ali Sandıkçı ile Hatay İl milli eğitim müdürü Seyit Ali Büyük, görevden alındı. Böylece depremden sonra valilik ve 3 bakanlığın il müdürlüğü boşalmış oldu. Öte yandan Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik de görevden alındı. Teltik’in görevden aldığı bir bürokratın, AKP’lilerin girişimiyle yeniden atanması nedeniyle tartışma yaşandığı iddia edilmişti.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Yönetim Kurulu üyeliklerine Kamer Erturan İbrişim ile Hakan Nalbantoğlu atandı. İbrişim, 2011, 2015 ve 2018 seçimlerinde AKP’den Balıkesir milletvekili aday adayı olmuş ancak üç seçimde de listede yer almamıştı.

Türkiye Su Enstitüsü Başkanlığı’na ise Lütfi Akca atandı. Akca, halihazırda Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu üyeliği görevini yürütüyor.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER