A3 Haber

Biden 2024 seçimleri için adaylığını açıkladı

Biden 2024 seçimleri için adaylığını açıkladı

Biden 2024 seçimleri için adaylığını açıkladı
Nisan 25
13:15 2023

81 yaşındaki ABD Başkanı Biden, gelecek yıl gerçekleştirilecek seçimlerde yeniden başkan adayı olacağını resmen açıkladı.

ABD’nin Demokrat Partili Başkanı Joe Biden, Twitter’da yaptığı videolu paylaşımda şu mesajı verdi: “Her neslin demokrasiyi savunmak, temel özgürlükleri savunmak zorunda kaldığı bir an vardır. Bunun da bizim için o an olduğuna inanıyorum. Bu yüzden Amerika Birleşik Devletleri Başkanı olarak yeniden seçilmek için yarışıyorum. Bize katılın. İşi bitirelim.”

Başkan Yardımcısı Kamala Harris de gelecek yıl yeniden seçilmek için aday olacağı duyurusunu aynı vurgularla yaptı: “Amerikalılar olarak özgürlüğe ve serbestliğe inanıyoruz ve demokrasimizin ancak onun için savaşma isteğimiz kadar güçlü olacağına inanıyoruz. Bu nedenle @JoeBiden ile ben, yeniden seçilmek için yarışıyoruz.”

20 Kasım 2022’deki doğum gününde “ABD tarihinin görevdeki en yaşlı başkanı” unvanını alan Biden, her şey kendisinin planladığı gibi giderse, gelecek yıl 82 yaşında, ikinci görev döneminin sonunda 86 yaşında olacak.

Ancak Cumhuriyetçi Parti, Biden’ın yeniden seçilmek istediğine dair resmi açıklamasına “Halktan kopuk” tepkisini gösterdi. Cumhuriyetçi Ulusal Komite’den şu açıklama geldi: “Biden o kadar halktan kopuk ki, kriz üstüne kriz yarattıktan sonra bir dört yılı daha hak ettiğini düşünüyor. Seçmenler Biden’ın ‘işi bitirmesine’ izin verirse, enflasyon hızla yükselmeye devam edecek, suç oranları yükselecek, açık sınırlarımızdan daha fazla fentanil geçecek, çocuklar geride bırakılmaya devam edecek ve Amerikalı ailelerin durumu daha kötü olacak.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER