A3 Haber

Bakan Yanık: Kamu kaynaklarını kullanacak olsam, beş tane koliyle yapmam

Bakan Yanık: Kamu kaynaklarını kullanacak olsam, beş tane koliyle yapmam

Bakan Yanık: Kamu kaynaklarını kullanacak olsam, beş tane koliyle yapmam
Nisan 27
11:36 2023

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, AKP’nin milletvekili adayı gösterdiği memleketi Osmaniye’de yaptığı seçim propagandasında kullanılan otobüsten çıkan AFAD kolileriyle ilgili, “Dürüstçe söylüyorum, ben kamu kaynaklarını kullanacak olsam seçim çalışmalarımda, beş tane AFAD kolisiyle yapmam bunu” dedi.

 

Makam aracını bırakarak hem seçim hem de deprem bölgesi olan Osmaniye’ye geldiğini belirten Bakan Yanık, AFAD kolilerinin neden seçim otobüsünden çıktığını da, “Bir kısım vatandaşımız arkadaşları arıyorlar, ya gıda kolisine ihtiyacımız var, nerden nasıl alırız diyorlar, onlar da biz getirelim diyor. Mevzu bundan ibaret” diye açıkladı.

Bakan Yanık sözlerinin devamında da, “Zaten bakın şunu da söyleyeyim vatandaşlara ayni yardımı benim bakanlığım yapıyor. Ben yapıyorum ya. Bütün deprem bölgesine artı 85 milyona benim bakanlığım vakıflar üzerinden ayni ve sosyal yardımları yapıyorlar. Seçim otobüsüne beş tane koli yığmaya hiç ihtiyacım yok” ifadelerini kullandı.

Bakan Yanık NTV’de soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rahatsızlığı hakkında konuşan Bakan Yanık, şunları kaydetti:

“Milletin duası sayın cumhurbaşkanımızın arkasında sağlığı da gayet iyi. Peş peşe çok yoğun programlara başladı orada biraz yoğunluk içerisinde biraz midesini üşütmüş, hem de sayın cumhurbaşkanımız Allah selamet versin vatandaşlarımızı hiç kıramıyor. İmkanları kabul ediyor, çeşitli yerlerde molalar veriyor dolayısıyla o da sanıyorum günlük akışını bir şekilde değiştiriyor. O yüzden çok geçmiş olsun diyoruz tekrardan. Ama hiç endişe edilecek bir şey yok. Elhamdülillah gayet iyi. Programlarına da yarından sonra tekrar yoğun bir biçimde başlayacak.”

Bakan Yanık AFAD kolilerinin seçim malzemesi yapıldığı iddiası hakkında da konuştu. Bakan Yanık söz konusu fotoğraflarla ilgili şunları kaydetti:

“Muhalefetin eleştirmesi doğrusu bizim için çok bir anlam ifade etmiyor. Bir açıklama yaptık, şimdi de bir açıklama yapacağım. Bu açıklamayı milletimize borcumuz var. Anacak muhalefet bu anlamda kamu kaynaklarını kullanma ya da yandaşlara menfaat temin etme noktasında herhalde ders verecek sıralamaya bile girebilecek durumda değil. Konuya geldiğimizde, konudan benim hiç haberim bile yok. Seçim kampanyası yürüten herkes bilir. İl başkanlıkları seçim koordinasyon merkezleri adaylar adına propaganda çalışmaları yaparlar, araçlar giydirirler, o araçlar sokaklarda kullanılır, seçmene adayların tanıtımı yapılır vesaire. Dolayısıyla o bahsi geçen araç da bunlardan bir tanesi. Ben ne gördüm ne de o aracı kullanmadım. Önümüzdeki süreçte gayet tabii kullanacağız. Sanki biz bizatihi talimatlandırmışız, ben bizatihi talimatlandırmışım ve böyle bir kampanya yürütüyormuşuz gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar, bu kesinlikle doğru değil.

İkincisi burası bir deprem bölgesi. Çok ağır bir yıkım yaşadık. Tablo çok ağır olduğu için Osmaniye hafif geçiren illerden biri sayılıyor, Osmaniye’de 1010 tane can kaybımız var. Şehrin merkezi bomboş tarlaya döndü. Dolayısıyla bu kadar ağır bir yıkımın içerisinde insanların hala deprem refleksiyle hareket etmesi çok normal.

Nitekim depremzede vatandaşlarımız da en kolay ulaşabilecekleri yerleri arayıp ihtiyaçlarını dile getiriyorlar. O gün de bir kısım vatandaşımız arkadaşları arıyorlar, ya gıda kolisine ihtiyacımız var, nerden nasıl alırız diyorlar, onlar da biz getirelim diyor. Mevzu bundan ibaret. Dürüstçe söylüyorum, ben kamu kaynaklarını kullanacak olsam seçim çalışmalarımda, beş tane AFAD kolisiyle yapmam bunu. Ben kendi makam araçlarımı bıraktım, sivil araçla geziyorum. TOGG’u getirmedim. Geçtiğimiz haftanın daha dorusu ayın 13’ünde vatandaşlarımız görsünler diye getirdik, makam aracı olduğu için ger göndermiştim. O kadar ısrar geldi ki dün itibariyle tekrar getirdik. Onu bile kullanmadım ben arazide. Dolayısıyla beş tane AFAD kolisiyle bunu yapmaya şeyimiz yok.

Zaten bakın şunu da söyleyeyim vatandaşlara ayni yardımı benim bakanlığım yapıyor. Ben yapıyorum ya. Bütün deprem bölgesine artı 85 milyona benim bakanlığım vakıflar üzerinden ayni ve sosyal yardımları yapıyorlar. Seçim otobüsüne beş tane koli yığmaya hiç ihtiyacım yok.”

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER