A3 Haber

İstanbul’da Yeşil Sol Parti standına, Ankara’da Kılıçdaroğlu Gönüllüleri’ne ve SEP çalışmasına saldırı!

İstanbul’da Yeşil Sol Parti standına, Ankara’da Kılıçdaroğlu Gönüllüleri’ne ve SEP çalışmasına saldırı!

İstanbul’da Yeşil Sol Parti standına, Ankara’da Kılıçdaroğlu Gönüllüleri’ne ve SEP çalışmasına saldırı!
Mayıs 04
19:02 2023

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesi Göktürk Mahallesi’nde Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin seçim standı dün gece kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yakıldı. Mahallede Millet İttifakı’nın seçim afişlerine de boyalı saldırı gerçekleştirildi. Polis, saldırılarla ilgili inceleme başlattı.

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine günler kala siyasi partilerin seçim büroları ve stantlarına yönelik saldırılar sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, Yeşil Sol Parti’nin Sultanbeyli ilçesine bağlı Göktürk Mahallesi’ndeki seçim standı dün gece kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yakıldı.

Yeşil Sol Parti’nin standına yönelik kundaklamaya CHP de tepki gösterdi.

CHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Sevim, Göktürk Belediye Meydanı’nda yaptığı açıklamada, “Şu bilinsin ki bu meydanda hangi partinin çadırı yakılsa biz ona da geliriz. Biz demokrasiyi içselleştirmiş bir siyasi hareketiz. Biz bu ülkede barışın, kardeşliğin yeşermesini istiyoruz ve bunun için de bütün demokratik güçlerle birlikte olmak zorundayız. Dayanışma içinde olmak zorundayız. Dışarıda birleşemeyenler faşizmin zindanında buluşurlar. Bu düsturla davranıyoruz. Bu karşımızdaki gerici yobaz ittifakın 14 Mayıs’ta ne olduğu ortaya çıkacak, yok olup gidecekler” dedi.

Ankara’da Kılıçdaroğlu Gönüllüleri’ne saldırı

Ankara’da Yüksel Caddesi’nde Kılıçdaroğlu Gönüllüleri’ne fiziki saldırı düzenlendi.

Kılıçdaroğlu Gönüllüleri Çankaya Sorumlusu Fahri Barış Özdemir, “Bunların AKP teşkilatlarıyla ilişkisi olduğunu zannetmiyoruz.17-18 yaşında çocukların, AKP diye bağırarak bir saldırısı oldu. Beşe yakın yaralanan arkadaşımız var. Kimisinin parmağı kırılmış, kimisinin dişi kırılmış. Kimisinde de yüz göz çok kötü durumda. Polisler burada yardımcı da oldular. Burada bizim güvenliğimizi sağladılar. Bizimle beraber tahkikatı gerçekleştiriyorlar. Kılıçdaroğlu Gönüllüleri’nden gözaltına alınan kimse yok. Sosyalistlerden gözaltına alınan kimse yok. Ama çocuklar da piyasada yok. Güvenlik Şube şu an bakıyor” diye konuştu.

Ankara Kızılay’da, Yüksel Caddesi’nde seçim çalışması yürüten “Kılıçdaroğlu Gönüllüleri” ile yine aynı caddede farklı bir noktada çalışma yapan Bağımsız Milletvekili adayı olan, Sosyalist Emekçiler Partisi (SEP) Genel Başkanı Güneş Gümüş’ün broşürlerini dağıtanlara bugün ayrı ayrı fiziki saldırıda bulunuldu.

Saldıranların aynı grup olduğu ve zaman zaman AKP lehine slogan attıkları öne sürüldü. Peş peşe yaşanan saldırıda parmağı ve dişi kırılanlar olduğu öğrenilirken, hafif şekilde yaralanan birkaç kişi 112 paramedikleri tarafından tedavi edildi. SEP’lilerin saldırıyı protesto için slogan atarak yaptığı kısa yürüyüşe müdahele eden polisin, 10’a yakın gözaltı işlemi yaptığı bildirildi.

SEP adayı Güneş Gümüş’ün seçim çalışmasına saldırı

Öte yandan Sosyalist Emekçiler Partisinin (SEP) Ankara 1. Bölge bağımsız milletvekili adayı Güneş Gümüş’ün seçim çalışmaları bir kez daha polisler tarafından engellendi. Polisin darp ederek gözaltına aldığı dokuz kişiden birinin başından yaralandığı görüldü.

Seçim çalışmaları kapsamında Yüksel Caddesi’nde bildiri dağıtımı yapan SEP’lilere polis müdahale etti. Çok sayıda yurttaşın polisin biber gazlı sert müdahalesine itiraz ettiği, yer yer alkışlarla da protesto ettiği olayda 9 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan bir SEP üyesinin başından yaralandığı görüldü. Kadınların tokat atılarak gözaltı araçlarına götürülmesi çevredeki yurttaşlarca yuhalandı. Gözaltına alındıktan kısa bir süre sonra araçtan indirilerek serbest bırakılan bir genç kadın da polislerin SEP’li kadınlara uyguladığı şiddete karşı çıktığı için gözaltına alındığını anlattı.

Güneş Gümüş, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla yaşananlara tepki gösterdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER