A3 Haber

Avustralya’da oy pusulası skandalı: AKP’ye “Evet” mührü basılı pusulayla ilgili suç duyurusu

Avustralya’da oy pusulası skandalı: AKP’ye “Evet” mührü basılı pusulayla ilgili suç duyurusu

Avustralya’da oy pusulası skandalı: AKP’ye “Evet” mührü basılı pusulayla ilgili suç duyurusu
Mayıs 05
18:40 2023

CHP, Avustralya’da AKP’ye “evet” basılmış mühürlü pusulalar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Twitter’dan Avustralya’da açılmamış oy pusulalarında mühür vurulduğunu duyurdu. Işık’ın paylaştığı görselde, mührün AKP’ye vurulduğu görülüyor. Işık mesajında şunları yazdı: “Avusturalya’dan bir sandık yetkilisi arkadaşımız yazmış. Fotoğrafını da göndermiş. 720’lik açılmamış oy pusulalarında bir partinin mührü vurulmuş pusulalar çıkmış. Sandık başındaki bir yetkili yakalamış, tutanak tutulmuş. Kabine girmeden önce pusulalarınızı mutlaka kontrol edin.”

CHP’den suç duyurusu

CHP’nin yurt dışı örgütü, bu konuda suç duyurusunda bulunduğunu Twitter’dan duyurdu. Hesaptan şikayet dilekçesi paylaşılırken şu not de eklendi: “Avustralya Sidney 2-G sandığında, bugün açılmamış oy pusulasında AKP’ye basılan mühür ile ilgili, Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu’na suç duyurusunda bulunmaları için başvurumuzu yaptık.”

AKP’den açıklama

AKP’nin YSK üyesi Recep Özel de konu hakkında açıklama yaptı. Özel Twitter’dan “Biz de bu işin takipçisiyiz, nasıl olduğunun ortaya çıkartılmasını herkesten çok biz istiyoruz. Ayrıca bu oy pusulasının bu şekilde olduğunu ilk bulan ve tespit eden AK Parti sandık kurulu üyemiz Emine Delialioğlu olup kendisini tebrik ediyorum” diye yazdı.

“Yanlış bilgi”

Özel’e yanıt veren CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılıç, şunları yazdı: “Sayın Özel, ‘İlk bulan ve tespit eden AK Parti sandık kurulu üyemiz’ şeklindeki bilgi, doğru bilgi değildir. Olayın takipçisiyiz. Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu’na suç duyurusunda bulunmaları için talepte bulunuyoruz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER