A3 Haber

Erdoğan: 14 Mayıs’ta kıblesi Kâbe olanlar sevinecek

Erdoğan: 14 Mayıs’ta kıblesi Kâbe olanlar sevinecek

Erdoğan: 14 Mayıs’ta kıblesi Kâbe olanlar sevinecek
Mayıs 05
19:17 2023

Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan, Erzurum’da düzenlenen mitingte vatandaşlarla bir araya geldi. Erdoğan “14 Mayıs sabahı seccadeye ayakkabılarıyla basanlar değil, kıblesi Kabe olanlar sevinecek. Kandil’dekinin bayrağı var mı, onun paçavrası var. Kitapsızlara 14 Mayıs’ta gereken dersi birlikte vereceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Erzurum mitinginde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “14 Mayıs sabahı seccadeye ayakkabılarıyla basanlar değil, kıblesi Kabe olanlar sevinecek. Kandil’dekinin bayrağı var mı, onun paçavrası var. Kitapsızlara 14 Mayıs’ta gereken dersi birlikte vereceğiz” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

  • Şu anda havalimanından buraya gelene kadar rakam 130 bin. Ben de sizlerle gurur duyuyorum. Evliyaları, şehitleri, aşıklarıyla kültür şehri Erzurum. Buradan sizlerin vasıtasıyla Ağrı’ya, Ardahan’a, Artvin’e, Bayburt’a, Erzincan’a selamlarımı gönderiyorum. İnşallah 14 Mayıs’tan sonra buraya teşekkür için tekrar geleceğim. 21 yıldır yoldaşım olan Erzurum’a tekrar teşekkür ediyorum. Biz Erzurum’u severiz. Biliriz ki Erzurumlu da bizi sever. Rabbim muhabbetimizi daim eylesin. 2002’den beri aramıza kimseyi sokmadık. Safları sağlam ve güçlü tuttuk. Şimdi de Türkiye Yüzyılı’nı beraber inşa edeceğiz.
  • 14 Mayıs günü sandıktan bir kez daha zaferle çıkacağız. Kandil’deki terör baronları dışında kimse kaybetmeyecek. Baronların uzantısı olan HDP’yi artık Erzurum’da siliyor muyuz? Pensilvanya’daki hain dışında kimse üzülmeyecek. Milleti tehdit eden yabancı dergiler dışında kimse karalar bağlamayacak. 14 Mayıs’ta Erzurum kazanacak. 81 vilayetiyle Tüm Türkiye kazanacak. Türkler kadar Kürtler de kazanacak. Sunni kadar Aleviler de kazanacak. Sadece Türkiye ve 85 milyon Türk milleti sevinmeyecek. Bizim için ellerini semaya açan milyonlar sevinecek. 14 Mayıs sabahı seccadeye ayakkabılarıyla basanlar değil, kıblesi Kabe olanlar sevinecek. Kandil’dekinin bayrağı var mı, onun paçavrası var. Kitapsızlara 14 Mayıs’ta gereken dersi birlikte vereceğiz. Kürt kardeşlerimi tenzih ederim, Kandil’dekiler hain. Diyarbakır Anneleri’nin yavrularını kaçıran hainler. Gece gündüz çok çalışmaya var mıyız? Hiçbir anımızı boşa geçirmeyeceğiz. Kapı kapı dolaşacağız. Ulaşılmadık kimseyi bırakmayacağız. Yüreği burkulmuş kim varsa helallik isteyecek mutlaka onların da gönlünü kazanacağız. 14 Mayıs seçimin önemini anlatacağız. Son 15 seçimdir olduğu gibi yine işi sandıktan önce bitireceğiz.
  • Detaylıca anlatamaya kalksak, günler sürecek işleri 21 yılda yaptık. 80 senede yapılamayanı, 21 yıla sığdırmaya çalıştık. Bizden önce yol sorunu, hastane, okul, üniversite sorunları vardı. Çözdük. Dışa bağımlılık sorunu vardı. Giderdik. Ekonomisi IMF komiserlerince yönetilen güçsüz Türkiye profili vardı. Düzelttik. Davos’tayız, o zaman yanımda Bebecan vardı. ‘Türkiye’yi ben idare ediyorum’ dedim, kızardı bozardı. Bebecan da kızardı. 23,5 milyar dolar borcumuz vardı. IMF ile otel odasına görüştüler. 21 senede IMF borcumuzu ödedik, işimiz kalmadı. MB rezervimiz 27,5 milyar dolardan, 115 milyar dolara çıktı. IMF’den borç alın diye akıl veriyorlar, o iş bitti. Biz bize yeteriz. Bizden önce terör örgütlerine mücadelede muhtaç bir ülke vardı. Buna son verdik. Artık başkalarından ne silah, ne icazet bekliyoruz.
  • TCG Anadolu’yu İstanbul’da ağırladık. 150 bine yakın ziyaretçi oldu. Şimdi de İzmir’e gönderdim, kuyruktan geçilmiyor. İstedim ki başkaları da görsün. Togg ile ‘Biz varız’ diyoruz. Boşuna Oltu koymadık. Gençler bayılıyor. Ülkemizin enerji kaynaklarını milletimizin istifadesine sunuyoruz. Doğalgazı 1 ay ücretsiz yaptık. Artık Erzurum’un kışı biraz daha kolay geçecek. Günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip Gabar petrolünü milletimizle buluşturacağız. Hemen kalitesini soruyorlar, ben de onlara diyorum ki petrolümüz Erzurum dut pekmezi kıvamında. Enerji bağımsızlığımızı kazanana kadar çalışmaya devam edeceğiz.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER