A3 Haber

Kılıçdaroğlu “Allah’a, Kuran’a, Peygamber’e inanan samimi bir müslüman olduğunu” açıkladı

Kılıçdaroğlu “Allah’a, Kuran’a, Peygamber’e inanan samimi bir müslüman olduğunu” açıkladı

Kılıçdaroğlu “Allah’a, Kuran’a, Peygamber’e inanan samimi bir müslüman olduğunu” açıkladı
Mayıs 06
09:22 2023

Millet ittifakının 13. cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Karar gazetesinin YouTube kanalı olan Karar TV’de konuştu. Kılıçdaroğlu, “Samimi bir müslümanım, Allah’a inanıyorum, Peygambere inanıyorum, Kuran’a inanıyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu, Karar TV’ye konuk oldu, Gündem Özel programında Taha Akyol, Ahmet Taşgetiren, Akif Beki ve Elif Çakır’ın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kapatılacağı iddialarını “Diyanet İşleri Başkanlığı’nı CHP kurdu, neden kapatsın? Hiç kimsenin gücü Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kapatmaya yetmez” diye yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, “A Haber’e gidelim. İstiyorlarsa tek geleyim, ona da razıyım. Otururuz konuşuruz biz düşman değiliz. Sonuçta bu ülkenin çıkarı için mücadele ediyoruz” diye konuştu.

Seçimleri kazanmaları halinde sokağa çıkılmaması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Ben bütün vatandaşların sükunetle olayı izlemelerini istedim ve bunu her seferinde de dillendirdim. Çünkü kaybedeceğini anlayan bir iktidar gitmemek için devletin bazı unsurlarını kullanarak olayı sabote edebilir. Bu konuda da bütün vatandaşlarımıza, partililerimize uyarı yaptık. Ne yaparlarsa yapsınlar bekleyeceksiniz, nasıl olsa bu seçimi biz alacağız” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından bazıları şöyle:

  • Devletin temel kolonlarını tahrip ettiler. Benim bütün amacım devletin kolonlarını yeniden inşa etmek. Mesela tasarruf mevduatını, sigorta fonunu yöneten kişiler eğer bir yolsuzluk yaparlarsa, bu yolsuzlukları hakkında soruşturma ve kovuşturma açılmayacağına dair kanun çıktı. Akıl alacak şey değil. Devletle partiyi ayırmak lazım, şu anda devlet partileşti. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gemisi, iktidar partisinin seçim otobüsüne döndü. Biz karşıymışız gibi bir atmosfer yaratıyor. Niye karşı olalım? Bu konuda da çok kararlıyım. Devlet bakidir, parti gelip geçici. Yarın iktidar gider başka bir parti gelir.

“Ekonomik vaatleri altı partinin iktisatçıları hesaplıyor”

  • Ben maliyeciyim. Uzun yıllar Maliye Bakanlığı’nda çalıştım, para nasıl toplanır, tasarruf nasıl yapılır bunları ayırdım. Şimdi müthiş bir savurganlık var devlette. Bizim Allah nasip ederse çıkaracağımız bir numaralı kararname, savurganlıkları önleme ve tasarruf kararnamesi olacak. Biz çok büyük bir parayı tasarruf edebileceğimize inanıyoruz. Ücretlilere ve emeklilere bir şey vermezseniz ekonomi çarkını döndüremezsiniz. Devlet elbette ek gelir kaynakları bulmak zorunda. Altı partinin çok güçlü bürokratik kadroları var, Hazine’de çalışmış, Merkez Bankası’nda çalışmış, Türkiye İstatistik Kurumu’nda çalışmış, Kamu İhale Kurumunda çalışmış… Biz önce kendi düşüncemizi söylüyoruz onlar alıp test ediyorlar, hesaplamalar yapıyorlar. Kullanın dediklerini kullanıyoruz, kullanmayın derlerse kullanmıyoruz.

“Beş yıl içinde 300 milyar dolar para gelecek”

  • Gerçekten verimli yatırımlar yapacağız. Türkiye çok kısa süre içerisinde büyük bir gelişme sağlayacak. Londra’da görüştüğüm kişiler belli. Sayın Erdoğan da gittiğinde o da aynı kişilerle görüşüyor. Türkiye’ye yatırım yapmak istemiyorlar çünkü “Sizde demokrasi yok. Can ve mal güvenliği yok. Biz nasıl gelip yatırım yapalım?” diyorlar. Biz demokrasiyi getireceğimizi, can mal güvenliği getireceğimizi söyledik. “Yaparsanız geliriz” dediler. Beş yıl içinde 300 milyar dolar para gelecek. Samandağ’dan başlayıp, Mersin’e kadar olan havzayı özel bir yasayla ekonomi bölgesi ilan edeceğiz. Orada katma değeri yüksek ürünler üretilecek. O havza bütün Akdeniz’in en ciddi üretim merkezlerinden birisi olacak. Bunlar öyle Çanakkale Köprüsü gibi çok büyük paralar isteyen bir şey de değil.

“İktidar, seçimi sabote edebilir”

  • Yüksek Seçim Kurulu’na güvenmiyoruz. İstanbul seçimlerinde bu çok net bir şekilde ortaya çıktı. Başka bir yerden talimat alıp karar veren bir otoriteye güvenme şansınız yok. Her bir sandıkta mutlaka bizim bir temsilcimizin olması lazım. Bunun için bir buçuk yıldır çalışıyoruz. Seçim gecesi sandıklar açıldıktan sonra oradaki temsilcimiz asla dışarı çıkmayacak. Sayımlar yapılacak, tutanaklar imzalandıktan sonra cep telefonuyla fotoğrafını çekip genel merkeze gönderecek. Seçim gecesi de her gelen bilgiyi süratli bir şekilde değerlendireceğiz. Onunla ilgili de bütün teknik altyapı oluşturuldu. Dışarıdan hackerların saldırılarına karşı da bütün güvenlik önlemleri alındı. Hem içeride hem dışarıda pek çok güvenliği sağlayacak mekanizmalar kuruldu. Ben bütün vatandaşların sükunetle olayı izlemelerini istedim ve bunu her seferinde de dillendirdim. Çünkü kaybedeceğini anlayan bir iktidar gitmemek için devletin bazı unsurlarını kullanarak olayı sabote edebilir. Bu konuda da bütün vatandaşlarımıza, partililerimize uyarı yaptık. Ne yaparlarsa yapsınlar bekleyeceksiniz, nasıl olsa bu seçimi biz alacağız.
  • Tabii seçim sonucu ortaya çıktıktan sonra önümüzde ciddi bir risk var. Kazanmanın belli olmasından sonra mazbatanın alınması arasındaki sürede dolar ne olacak? Şu anda altın satarak vaziyeti kurtarmaya çalışıyorlar çünkü dolar da kalmadı. O 10 günlük süre içerisinde bundan vazgeçip ne yaparlarsa yapsınlar deyip, ekonomiyi tümüyle boş bırakabilirler. O konu üzerinde de bizim ekonomi kurmayları ayrıca çalışıyor.

“Samimi bir müslümanım”

  • Belediyedeki görevli arkadaşlarıma “Bulunduğunuz beldede cami, cemevi, kilise, havra ne varsa buraların tamamı tertemiz olacak” dedim. İnsanlar gidecek orada Allah’a dua edecek. Alevilik kapalı kapılar ardında sanki kötü bir şeymiş gibi anlatılıyor ve insanlar bundan ötürü suçlanıyor. Alevi olmak suç değil. Samimi bir Müslümanım, Allah’a inanıyorum, Peygambere inanıyorum, Kur’an’a inanıyorum. Ben de çıktım dedim ki ben böyle birisiyim, samimi bir müslümanım. Haram yemedim, kul hakkı yemedim.
  • Geçmişte başörtüsüyle ilgili bizim karnemiz kırıktı. Sana ne kardeşim başörtüsünden? Takar veya takmaz. İşi var mıdır, gücü var mıdır, sorunu var mıdır? Siyasetçinin meselesi onun sorununu çözmektir. Onun kılık kıyafetiyle niye uğraşıyorsun? Bunu da aştık çok şükür. 85 milyon vergi ödüyor. Bu vergiler nereye gidiyor bu sorulmuyor. Bu sorulmadığı için demokrasi gelişmiyor. Bu sorulabilse demokrasi gelişecek. Bizim ortak mutabakat metnine ulusal vergi konseyi kurma kararı aldık. Devletin topladığı vergilerin nerelere harcandığını raporlayacak ve o rapor Resmi Gazete’de yayınlanacak.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER