A3 Haber

Erdoğan seçim sonrasına işaret etti: Hedefimiz sivil anayasa

Erdoğan seçim sonrasına işaret etti: Hedefimiz sivil anayasa

Erdoğan seçim sonrasına işaret etti: Hedefimiz sivil anayasa
Mayıs 10
14:22 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay Konferans Salonu’nda düzenlenen Danıştay’ın 155. Kuruluş Yıldönümü Töreni’nde konuştu.

Danıştayın 155’inci kuruluş yıldönümü ile Danıştay ve İdari Yargı Günü’nün, Türkiye ve yargı dünyası için hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan Erdoğan, Şura-yı Devletten bugüne Danıştaya emeği geçen başkanlar, üyeler, hakim ve savcılar ile personeli saygıyla yad ettiğini belirtti.

2017’deki anayasa değişikliğiyle ülke tarihinin en önemli yönetim reformlarından birini gerçekleştirdiklerini kaydeden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni kurarken, güçler ayrılığı ilkesini de tahkim ettik. Yasama, yürütme ve yargı arasındaki ilişkileri daha keskin hatlarla belirleyerek, demokrasimizin standardını yükselttik. Yine bu Anayasa değişikliğiyle yargının bağımsızlığı umdesine tarafsızlığı ibaresini de ekledik. Böylece yargıyı, geçmişte içine düştüğü tartışmalardan kurtaracak önemli bir adım attık.”

Ülkeyi yeni ve sivil bir anayasaya kavuşturarak, diğer alanlarla birlikte yargıya da önemli bir hizmet yapacaklarını dile getiren Erdoğan, “Türkiye’yi, milli irade eliyle hazırlanmış sivil ve özgürlükçü bir Anayasa’ya kavuşturmak istiyoruz. Bunu başarmamız, demokrasimizin üzerindeki son bulutların da dağılması anlamına gelecektir. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun en önemli hedeflerinden biri bu olacaktır. Seçimlerin ardından bu konuyu, hem milletimizin hem Meclisimizin gündemine tekrar taşıyacağız. Yargı temsilcilerimizden de bu hususta katkı bekliyoruz” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER