A3 Haber

Kılıçdaroğlu: Muharrem İnce’ye yönelik kaset kumpasının arkasında Ruslar var

Kılıçdaroğlu: Muharrem İnce’ye yönelik kaset kumpasının arkasında Ruslar var

Kılıçdaroğlu: Muharrem İnce’ye yönelik kaset kumpasının arkasında Ruslar var
Mayıs 11
21:03 2023

Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin istifasıyla sonuçlanan kaset kumpasının arkasından Rusların olduğunu açıkladı.

Muharrem İnce’ye yönelik video paylaşımlarının arkasında istihbaratçıların olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bunun üzerine adres vererek, uyarıda bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun Rusça da paylaştığı uyarı mesajı şöyle:

Sevgili Rus dostlarımız, dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, Deep Fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız. Eğer 15 Mayıs sonrası dostluğumuzun devamını istiyorsanız, elinizi Türk’ün devletinden çekin. Biz hâlâ işbirlikten ve dostluktan yanayız.

Kılıçdaroğlu uyarmıştı

Kılıçdaroğlu, İletişim Başkanlığı Başkanı Fahrettin Altun ve ekibini uyararak, şunları söylemişti: “Anlaşmaya çalıştığınız dark web dünyası, sizi yabancı istihbaratın eline düşürür. Cambridge Analytica’cılık oynamak sizin kapasitenizi aşar çocuklar.”

İnce’nin adaylıktan çekilmesinden sonra iktidar kontrolündeki sosyal medya hesaplarının kaset kumpasının arkasında CHP’yi göstermesi ve Memleket Partisi seçmenlerinden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a destek istemesi dikkat çekti.

Çok sayıda hesap organize bir biçimde Kılıçdaroğlu’nun İnce’yi bu yöntemle adaylıktan çekilmeye zorladığını savunarak, buna cevap vermek için Erdoğan’ın desteklenmesi gerektiği yönünde paylaşımlar yaptı.

Bu arada veri analizi firması Datailor, yaklaşık 12 bin Rus ve Macar menşeli hesabın Türkiye Twitter’ında etkinleştirildiğini kaydetmişti.

Ayrıca Kılıçdaroğlu, yabancı basınla söyleşilerinde Batı’ya öncelik vereceğini belirtmiş ve Rusya’ya yönelik yaptırımlara uyacağını söylemişti.

Son günlerde Ali Yeşildağ adına açılan ve söz konusu şahsı gündeme oturtan Cevheri Güven’in de sahte diyerek uyardığı bir hesaptan çeşitli iddialar ve görüntüler ortaya atılmıştı. Bu hesap özellikle İnce’yi hedef alan paylaşımlarda bulunmuş ve İnce’ye ait olduğu iddiasıyla görüntüler paylaşmıştı.

Duruma öfkelenen Kılıçdaroğlu, “Bunu yapanlar operasyoncudur, şantajcıdır, montajcı pisliklerdir. Bunları siyasetten de toplumdan da söküp atmak gerekir. Çünkü bunlar yabancı istihbaratçıların eline düşmüş zavallı kimselerdir” demişti.

İnce, tartışmalar sürerken bu tür operasyonlara da dikkat çekerek, adaylıktan çekildiğini duyurmuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER