A3 Haber

Demirtaş: Erdoğan’ı destekleseydim hapiste değil, Saray’da olurdum

Demirtaş: Erdoğan’ı destekleseydim hapiste değil, Saray’da olurdum

Mayıs 12
20:45 2023

Edirne F Tipi Cezaevi’nde 6.5 yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Erdoğan’ı destekleseydim hapiste değil, Saray’da Cumhurbaşkanı yardımcısı olurdum ama onurunu yitirmiş bir hırsıza dönüşürdüm” ifadelerini kullandı.

Selahattin Demirtaş, seçime ilişkin paylaşımlarına devam ediyor.”İlk turda bitirelim” çağrısını yineleyen Demirtaş’ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar ise şöyle:

  • Seçim üzerinden karanlık planlar hazırlayan birçok güç odağı olabilir, olmasa anormal olur. Onları durdurmanın tek yolu ilk turda açık farkla bitirmek, sandığa sahip çıkmak ve alçakça operasyonlara kararlı şekilde direnmektir. Halktan herkes korkar; siz halksınız, korkmayın.
  • Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük suç şebekesine karşı seçim kazanmak kolay değildi, siz kazandınız. Zaferinizi, geleceğinizi almalarına asla izin vermeyin, boyun eğmeyin. Sandığa gidin, oylarınıza sahip çıkın ve ilk turda bitirin bu işi.
  • “Siz de hakikatin yanında olun”
    Erdoğan’ı destekleseydim hapiste değil, Saray’da Cumhurbaşkanı yardımcısı olurdum ama onurunu yitirmiş bir hırsıza dönüşürdüm. 85 milyon barış içinde, eşitçe, kardeşçe yaşasın diye bu zulme direniyorum, boyun eğmiyorum. Siz de hakikatin yanında olun, ilk turda bitirin bu işi.
  • İlk kez böyle yan yana geldik, el ele verdik, demokrasimizi hep birlikte kurmak için sandığa gidiyoruz. Bu birlikteliğe saldıranlara bakmayın. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılının zaferi, bu birliktedir. İlk turda bitirin bu işi.
  • Erdoğan-Bahçeli zihniyeti, Cumhuriyet tarihinin en bölücü zihniyetidir. Biz demokrasi etrafında birliği savundukça onlar ayrıştırıyor, kışkırtıyor, düşmanlaştırıyor. Yalanlara inanmayın, ilk turda bitirin bu işi.
  • Görevin çoğu sizde gençler, umut sizde gençler, Sandığa gidin, değişimi başlatın, oyları koruyun ve ilk turda bitirin bu işi.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER