A3 Haber

Kulis: Zafer Partisi ile Millet İttifakı arasında “kayyum” pürüzü

Kulis: Zafer Partisi ile Millet İttifakı arasında “kayyum” pürüzü

Kulis: Zafer Partisi ile Millet İttifakı arasında “kayyum” pürüzü
Mayıs 23
15:44 2023

Zafer Partisi ile Millet İttifakı arasındaki anlaşmayı erteleyen başlığın, HDP’li belediyelere kayyum atanması uygulamasına dair olduğu iddia edildi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında yapılan iki görüşmenin ardından gözler hazırlanan protokole çevrildi.

Suriyeli sığınmacıların geri dönüşü, anayasanın ilk dört maddesinin korunması, terörle etkin mücadele gibi başlıkların olduğu anlaşmanın henüz olumlu sonuçlanmadığını belirten Özdağ, Kılıçdaroğlu ile üçüncü bir görüşme daha yapılacağını ve destek konusunda kesin açıklamanın 24 Mayıs Çarşamba yapılacağını belirtti.

Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre, Zafer Partisi ile Millet İttifakı arasında destek protokolünün imzalanmamasının nedeni HDP’li belediyelere kayyum atanması uygulaması oldu. Millet İttifakı’nın protokol metninde de yer alan belediyelere kayyum uygulamasına son verileceği vaadine karşılık, Zafer Partisi, gerekli durumlarda bu uygulamanın hayata geçirilmesine dönük talebini iletti. Millet İttifakı içerisinde Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin “şerh düştüğü” bu başlıkta uzlaşılamaması nedeniyle üçüncü bir görüşmenin yapması kararlaştırıldı ve açıklama ertelendi.

Öte yandan Özdağ, yaptığı açıklamada “Gönüllü değil gerekirse zorla bir sene içerisinde uluslararası hukuka uygun olarak keza Türkiye’nin güvenliği açısından, terörle mücadelede Türk devletinin hukukun içerisinde terörle ilintili yerel yöneticilerin yerine devlet yöneticilerini kayyum olarak ataması imkanının her zaman olması gerektiğini düşünüyoruz” ifadeleriyle söz konusu pürüze değinmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER