A3 Haber

CHP’li Özgür Özel: Numan Kurtulmuş tarafsız olursa ikinci dönem destek veririz

CHP’li Özgür Özel: Numan Kurtulmuş tarafsız olursa ikinci dönem destek veririz

CHP’li Özgür Özel: Numan Kurtulmuş tarafsız olursa ikinci dönem destek veririz
Haziran 06
14:06 2023

AKP ve MHP’nin TBMM Başkanı adayı Numan Kurtulmuş, adaylık dilekçesini verdi. CHP Grup Başkanı Özgür Özel de, “Sayın Kurtulmuş, desteğimizi istedi. Biz yarın aday çıkaracağız. Sayın Kurtulmuş, iki yıl boyunca tarafsız olursa, biz ikinci dönem adaylığında kendisini destekleyeceğiz ve karşısına aday çıkarmayacağız” dedi.

AKP ve MHP tarafından TBMM Başkanlığı’na aday gösterilen Numan Kurtulmuş, adaylık için dilekçesini Meclise sundu. Başvurunun ardından açıklama yapan Kurtulmuş, “TBMM’de 28’inci Dönem, geçtiğimiz hafta milletvekillerinin yeminiyle birlikte açılmış oldu. Bu haftanın gündemi de yeni Meclis Başkanlığı seçimi. Bugün akşam 24.00’e kadar adayların başvurusu olacak. Dün AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi Meclis yöneticileri kendi şahısları adına şahsımı aday gösterdiler. Bugün de prosedürün tamamlanması için ben de şahsım adına dilekçeyi verdim. Bundan sonra söz Meclisteki çok değerli 600 vekilindir. İnşallah oylamalar sonucunda Meclis yeni başkanını seçecek” dedi.

Daha sonra CHP’nin TBMM Grubu’nu ziyaret eden Kurtulmuş, CHP Grup Başkanı Özgür Özel ile grup başkan vekilleri Burcu Köksal ve Ali Mahir Başarır ile görüştü.

Numan Kurtulmuş, “Kısa ama yararlı bir görüşme oldu. Meclisi çok önemli bir gündem bekliyor. Fedakar bir işbirliği içerisinde çalışacağız” derken, Özgür Özel, “Sayın Kurtulmuş, desteğimizi istedi. Biz yarın aday çıkaracağız. Sayın Kurtulmuş, 2 yıl boyunca tarafsız olursa, biz 2. dönem adaylığında kendisini destekleyeceğiz ve karşısına aday çıkarmayacağız” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER