A3 Haber

Numan Kurtulmuş, TBMM başkanlığı için Hüda Par’dan destek istedi

Numan Kurtulmuş, TBMM başkanlığı için Hüda Par’dan destek istedi

Numan Kurtulmuş, TBMM başkanlığı için Hüda Par’dan destek istedi
Haziran 07
12:02 2023

AKP-MHP’nin TBMM başkan adayı Numan Kurtulmuş, HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu’nu ziyaret ederek destek istedi.

Kurtulmuş, adaylık başvurusunun ardından HÜDA PAR’a bir ziyaret gerçekleştirdi. Yapıcıoğlu’nun TBMM odasında gerçekleşen ziyaret yaklaşık 45 dakika sürdü. Ziyaretin ardından Kurtulmuş ve Yapıcıoğlu basına açıklamalarda bulundu.

TBMM Başkanlığıyla ilgili prosedürü tamamlayıp dilekçeyi verdiklerini belirten Kurtulmuş, şöyle konuştu:

Seçimlere birlikte girdiğimiz Cumhur İttifakı’nın bir parçası olan HÜDA PAR’a ziyarette bulunduk. Değerli Genel Başkan Zekeriya Bey ve milletvekilli arkadaşları ziyaret ettik. Öncelikle milletvekilliği hayırlı olsun demek isteriz. Grup Başkanımız ve Grup Başkan Vekillerimizle birlikte bu ziyareti gerçekleştirdik. Cumhur İttifakı dönemsel, mevsimsel bir ittifak değildir. Ortak hedefleri ve ortak amaçları olan siyasi kimlikleri ve siyasi parti olarak kendi propagandaları farklı olsa da esas itibarıyla Türkiye’nin geleceğine ilişkin ortak konularda anlaşmış ve bu istikamette yürüyen bir siyasi harekettir. 28. Dönemin, TBMM tarihi bakımından büyük bir öneminin olduğunu bir kere daha altını çizmek isterim. Türkiye Yüzyılı olarak tanımladığımız yani dünyada sözü güçlü, gücü tesirli bir Türkiye iradesini kurmak iradesinin ortaya konulduğu bir döneme girdik. Özellikle Cumhur İttifakı’nın bir parçası olarak HÜDA PAR’a hem hayırlı olsun demek hem de Cumhur İttifakı’nın ortaya koyduğu siyasi iradeye destek vermesi bakımından HÜDA PAR’ın da desteklerini talep ettik. İnşallah TBMM yeni döneme hızlı bir şekilde giriş yapacak.

Yapıcıoğlu: Hedeflerimize yüzde 100 ulaştık

Görüşmenin ardından konuşan Yapıcıoğlu, seçim sürecinde önlerine koydukları hedeflerin tamamının gerçekleşmiş olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Seçim için belirledikleri hedefleri ayrıntılı olarak açıklayan Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:

Malumunuz olduğu üzere 14 Mayıs seçimlerinde AK Parti listelerinden girmek suretiyle parlamentoya 4 arkadaşımızı taşıdık. Cumhur İttifakı’nda yer alırken temelde 3 hedefimiz vardı. Birincisi ve en önemlisi Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan’ı yeniden başkan seçtirmek, ikincisi parlamentoda aday olarak gösterdiğimiz arkadaşlarımızın hepsini göndermek ve orada memleketin sorunlarına katkıda bulunmak, üçüncü hedefimiz de Cumhur İttifakı’nın parlamentoda çoğunluğu elde etmesiydi. Rabbime şükürler olsun hedeflerimizin tamamı yüzde 100 gerçekleşti. Hızlı bir şekilde arkadaşlarımızla istişarede bulunarak inşallah yarın tam kadro Meclis’te bulunup Meclis Başkanlığı seçimlerinde oyumuzu kullanacağız. Şimdiden başkanlık seçimlerinin hem parlamentoya, milletimize ve memleketimize hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER