A3 Haber

UEFA, Şampiyonlar Ligi finali öncesi uyardı: “İstanbul’da taksi kullanmayın…”

UEFA, Şampiyonlar Ligi finali öncesi uyardı: “İstanbul’da taksi kullanmayın…”

UEFA, Şampiyonlar Ligi finali öncesi uyardı: “İstanbul’da taksi kullanmayın…”
Haziran 10
17:52 2023

UEFA, Şampiyonlar Ligi finali öncesinde, “Şehrin bir ucundan bir ucuna gitmek beklenenden ciddi ölçüde uzun sürebilir” diyerek taraftarların taksi kullanmaktan kaçınmasını tavsiye etti.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), bugün İstanbul’daki Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Manchester City ve Inter arasında oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finali öncesinde İstanbul’a gelecek taraftarlar için bir dizi uyarı ve bilgilendirmede bulundu.

UEFA’nın resmi internet sitesinde yayınlanan “UEFA Şampiyonlar Ligi finaline katılacak taraftarlar için kilit öneme sahip maç günü bilgileri” başlıklı bilgi notunda, “Şehrin bir ucundan bir ucuna gitmek beklenenden ciddi ölçüde uzun sürebilir. Bu sebeple planlama için yeterince zaman ayırmalı ve taksi ile seyahat etmekten kaçınmalısınız” denildi.

Maç için İstanbul’a gelen taraftarlarla ayrıca şehirde yolculuk etmek için en iyi yolun resmi mekikler (shuttle) ve toplu taşıma araçları olduğu bilgisi paylaşıldı.

UEFA’nın paylaştığı bilgilere göre, taraftarların maç günü yolculuk etmesini kolaylaştırmak için ücretsiz bir ulaşım programı da başlatıldı. Söz konusu program, mekiklerin yanı sıra İstanbul’daki tüm metro ve tramvay hizmetlerini kapsıyor. Bileti olan taraftarlar, UEFA Şampiyonlar Ligi uygulamasından UEFA Şampiyonlar Ligi (UCL) Taraftar Kartlarını göstererek bu hizmetlerden ücretsiz yaralanabiliyor.

İstanbul’a gelmeden önce taraftarların dikkat etmesi gereken bir dizi durum olduğuna dikkat çeken UEFA, stadyum hakkında sağladıkları bilgilere dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

UEFA, “Yerel yönetmelikler, herhangi bir madeni paranın stadyumlara alınmasına izin vermiyor. Stadyuma girişten önce alınan bütün madeni paralar Türkiye ve Suriye’de depremden etkilenenlere destek için oluşturulan Deprem Fonu’na bağışlanacak” dedi.

UEFA açıklamasına göre, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde bu yıl ilk defa tüm biletler mobil bilet olarak UEFA Mobil Biletler uygulamasında bulunuyor. Bu sebeple bileti olan taraftarlardan maç günü cep telefonlarının şarjının dolu olduğundan emin olmaları istendi.

Buna göre, taşınabilir şarj cihazlarına stadyumda izin verilse de cep telefonunun boyutundan büyük olmalarına izin verilmiyor.

Bileti olmayanların stadyuma gitmemesi konusunda da uyarıda bulunan UEFA, bileti olmayanların stadyum alanına ya da stadyum çevresindeki tesislere ulaşamayacağını belirtti. UEFA, stadyum çevresinde maçı izleyecek bir yer olmadığını da hatırlattı.

UEFA’nın bilgi notuna göre, Yenikapı’daki UEFA Şampiyonlar Festivali, bileti olmayan taraftarlara ve İstanbullulara bir dizi etkinlik sunacak. Maç günü de burada maçı bedava izlemek mümkün olacak.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER