A3 Haber

Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer: Kimseyi dolandırmadım, bana kumpas yapıldı

Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer: Kimseyi dolandırmadım, bana kumpas yapıldı

Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer: Kimseyi dolandırmadım, bana kumpas yapıldı
Haziran 12
13:49 2023

Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’inde aralarında bulunduğu 21 sanığın yargılandığı davada, Özer ilk kez savunma yaptı.

Fatih Özer savunmasında Thodex şirketinin kuruluş ve işleyişinden bahsederek “Medyada ve iddianamede yer alan iddialar asılsızdır. Ben kimseyi dolandırmadım. Bana kumpas yapıldı” dedi.

Özer savunmasını şöyle sürdürdü:

“Ben bir şirket kurmuştum ve şirketim hacklendi. E-ticaret yaparak ticaret hayatıma bu şekilde başladım. İlk kuruluş amacımız e-ticaret yapmaktı. E-ticaretle uğraştığım için kripto para dikkatimi çekti. Sonrasında sosyal çevrem sayesinde kazanç elde edeceğimi gördüm ve şirketi bu yöne çevirdim. Bünyeme kattığım yazılımcılarla mobil işlemlere başladım. Kripto para borsası kurmak için tüm hayatım dijital dünyayla iç içe girdi. Rakip şirketlere de baktığımda eksik olduklarını fark ettim ve bu alanda büyümeye karar verdim. 14.09.2017’de Şişli’de bir coin şirketi 100 bin lira ödenmiş sermaye ile kurdum.”

Savcının mağdurların zararlarını karşılayacak mısınız sorusu üzerine Özer, “Şimdiye kadar dosyada mağdur sıfatı olan ve Masak tarafından zararları tespit edilen kişilere avukatlarım aracılığı ile ulaştım ve bu kişilerin zararlarını karşıladım ve devam eden süreçte de mağdurların zararlarını karşılama niyetindeyim. Yine ayrıntıları bu süreci hakkımda iddianame tanzim edilen ve yargılamamın devam ettiği Ağır Ceza Mahkemesinde 12 Haziran tarihinde anlatacağım” dedi.

“Şirket faaliyetleri devam etmekteyken neden yurt dışına çıktınız? MASAK raporunda 52 kilogram fiziki altın almak suretiyle para akladığınız yönündeki iddialar yönündeki savunmanız nedir? Mağdurların parasını soğuk cüzdan ile yurt dışına çıkardınız mı? Şirketin faaliyeti sırasında promosyon adı altında kripto para dağıtımı yaptınız mı? Yurt dışı çıkışında yardımda bulunan kişiler oldu mu?” soruları da yöneltildi. Özer bu sorulara da 12 Haziran’da yanıt vereceğini söyledi.

Özer, şirket üzerinde tek yetkili kişinin kendisi olduğunu söyledi.

Duruşma sırasında daha önceki işinin sorulması üzerine Özer, şirket yönettiğini ve aylık gelirini hatırlamadığını söyledi.

Özer savunmasını daha önce hazırladığı metini okuyarak yaptı.

Ne olmuştu?

Thodex’in kurucusu kurucusu Özer, kırmızı bültenle aranırken 30 Ağustos’ta Arnavutluk’ta yakalanmıştı ve Türkiye’ye iadesine karar verilmişti. Özer, 20 Nisan’da Türkiye’ye getirildi.

Hakkında 40 bin 564 yıla kadar hapis cezası istenen Özer, emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayına sevk edildi.

Özer, Terör ve Örgütlü Suçlar bürosunda yaklaşık 2 saat süren savcılık ifadesinin ardından çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı.

Özer savcılık ifadesinde kendisine yöneltilen suçlamalara ilişkin savunmasını mahkemede yapacağını ifade etmişti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede 21 sanığın ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme’, ‘Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’ ve ‘Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı ve suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama’ suçlarından toplamda 12 bin 164 yıldan 40 bin 564’er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER