A3 Haber

İTO: İstanbul’da kızamık nedeniyle ölen çocuklar var, bu seyir en kısa zamanda önlenmeli

İTO: İstanbul’da kızamık nedeniyle ölen çocuklar var, bu seyir en kısa zamanda önlenmeli

İTO: İstanbul’da kızamık nedeniyle ölen çocuklar var, bu seyir en kısa zamanda önlenmeli
Haziran 13
18:52 2023

İstanbul Tabip Odası (İTO) yönetimi, İstanbul’da kızamık vaka sayılarının arttığına dikkat çekti.

İstanbul’da kızamık nedeniyle hastanelere yapılan başvurunun endişe verici boyuta ulaşması ve çocuk ölümleri üzerine İstanbul Tabip Odası (İTO) yönetimi, “Bugün burada kızamık hastalığıyla ilgili kötü gidişata dikkat çekmek için toplanmış bulunuyoruz, çünkü İstanbul’da kızamık hastalığında endişe verici bir artış olduğunu ve ne yazık ki kızamık salgını nedeniyle kaybedilen çocuklar olduğunu biliyoruz… İstanbul’da kızamık hastalığındaki artış endişe verici, kaybedilen çocuklar var, bu seyir en kısa zamanda önlenmelidir” uyarısını yaptı.

Avrupa’daki kızamık olgu sayılarına göre Rusya ve Tacikistan’dan sonra 457 olgu ile Türkiye üçüncü sırada bulunuyor.

İTO, İstanbul’da kızamık vakalarının artması sonucu, kızamık ve kızamık aşılamasıyla ilgili bugün Cağaloğlu binasında basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında İTO Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Saffet Ercan, Dr. Esin Tuncay ve Dr. Ayşen Yavru ile Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimleri Kolu’ndan Dr. Özden Güngör katıldı. Basın açıklamasında vaka sayılarının endişe verici olduğuna değinilerek aşılanmaya dikkat çekildi. İTO yöneticileri şu uyarı ve saptamaları yaptı:

“İstanbul’da kızamık hastalığındaki artış endişe verici, kaybedilen çocuklar var, bu seyir en kısa zamanda önlenmelidir. Hastalıkların ortaya çıkıp da büyük insan topluluklarına yayılarak bir halk sağlığı sorununa yol açmadan önce yapılması gereken koruyucu hekimlik uygulamalarını kamu otoritesine hatırlatmak ve onları bu konuda gereken tedbirleri almaya zorlamak meslek odası olarak en önemli sorumluluklarımızdandır.

Bugün burada kızamık hastalığıyla ilgili kötü gidişata dikkat çekmek için toplanmış bulunuyoruz, çünkü İstanbul’da kızamık hastalığında endişe verici bir artış olduğunu ve ne yazık ki kızamık salgını nedeniyle kaybedilen çocuklar olduğunu biliyoruz. Kızamık, tarihi çok eskilere dayanan ve milyonlarca insanın hayatına ve ondan daha fazlasının sakat kalmasına yol açan, bulaştırıcılığı yüksek bir hastalıktır. Ancak yaklaşık yarım asırdır uygulanan aşısıyla günümüzde önlenebilir bir hastalık olan kızamıktan çocuklarımızı kaybetmeye tahammülümüz yok.”

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER