A3 Haber

Kulis: Kılıçdaroğlu, genel başkanlık için Özgür Özel’e destek verebilir

Kulis: Kılıçdaroğlu, genel başkanlık için Özgür Özel’e destek verebilir

Kulis: Kılıçdaroğlu, genel başkanlık için Özgür Özel’e destek verebilir
Haziran 13
09:03 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Sorumluluk almaktan kaçmayacağım” diyerek değişim vurgusu yapan CHP Grup Başkanı Özgür Özel’i genel başkanlık konusunda destekleyebileceği konuşuluyor.

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın kulis haberine göre, parti içindeki isimler, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel’den gelen adaylık çıkışını “Tartışmalar bir süre daha devam edecektir. Şu anda herkes iddiasını ortaya koyuyor” diyerek yorumluyor.

“Çatışarak değil, uzlaşarak bir değişim olmalı” diyen kaynaklar, “Yerel seçimde CHP bölünmüş, parçalanmış ve birbirine kırılmış bir halde olmamalı. Uzlaşarak bir değişimin gerçekleşmesi düşüncesi giderek yaygınlaşıyor. Özgür Bey de aday olursa genel başkanla çatışarak aday olmaz. Desteğini arzu eder. Yaptığı açıklamalarından da bu anlaşılıyor. Ona saygılı bir çerçevede süreci götürür. Sert bir süreç götürmez” değerlendirmesini yapıyor.

Bu noktada Kılıçdaroğlu’nun yaptığı “bayrak değişimi” ve “değişime el veririm” açıklamalarına gönderme yapan parti içi isimler, “Kılıçdaroğlu’nun el verebileceği ismin Özel olabileceğini” söylüyor.

Kaynaklar İmamoğlu için ise “Delege siyasi yasak riskinden çekinecektir. Ayrıca kimse İstanbul’da belediye başkanlığının bırakılmasını istemiyor” yorumunu yapıyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER