A3 Haber

Beş yıl CHP milletvekilliği yapan Abdüllatif Şener: İki turda da Kılıçdaroğlu’na oy vermedim

Beş yıl CHP milletvekilliği yapan Abdüllatif Şener: İki turda da Kılıçdaroğlu’na oy vermedim

Beş yıl CHP milletvekilliği yapan Abdüllatif Şener: İki turda da Kılıçdaroğlu’na oy vermedim
Haziran 15
23:28 2023

2018-2023 arasında CHP milletvekilliği yapan eski Refah Partili, eski Fazilet Partili, eski AKP’li Abdüllatif Şener, 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta Kılıçdaroğlu’na oy vermediğini açıkladı. Şener, CHP’den istifa ettiğini de duyurdu.

Eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener Halk TV ekranlarında konuştu.

Şener şunları söyledi:

  • Konuşmalarımda tüm söylediklerim teknik niteliktedir. Bir partiden ya da adaydan olduğum asla söylenemez. 2017 yılından bugüne kadar Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi dedikleri, benim ucube sistem dediğim sistemi CHP’lilerin tek adam rejimi olarak anlatıyoruz. Ancak bu söylemin diğer boyutunu kimse tartışmıyor. O konuşmamda ilk kez ben bu manzarayı ortaya koydum.
  • Manzara şu, eğer Cumhurbaşkanı başkanı ve meclis tek parti ya da ittifakta bulunursa ortada denge denetim mekanizmaları kalmayan bir otoriter yapı ortaya çıkıyor. Ancak meclis başka bir ittifakta cumhurbaşkanlığı başka bir ittifakta olunca başkanlık dominant bir yapıya geçemiyor. Hatta meclis çoğunluğu hangi ittifakta ise o daha güçlü olabiliyor. Ve bu durum bir kaos yaratıyor. 
  • Seçim bitmiş, nasıl bitmiş, 49.52 oy alınmış ve psikolojik sınır aşılmış hatta ilk turda seçimi bitirebilirdi. YSK İnce’nin oylarını geçersiz oy saysaydı ik turda biterdi. Bitmiş bir seçimden sonra konuşuyorum. Bir kere CHP Genel Merkezi’nin ikinci tur seçim umudu yoktu. Fark açılmasın diye mücadele ettiler.
  • Ben seçimin bittiği bir safhada konuştum. İkinci tur hiçbir şeyi kapatamamış. Farkın kapanmayacağını herkes biliyordu.
  • Birinci turda Sinan Oğan’a oy verdim. İkinci turda ise geçersiz oy kullandım. Milletvekili değildim ve oyumu böyle kullandım. Oy sandığına giderken milletvekili değildim. Ben CHP’de siyaset yaptım ama bütün partilerin bana ilgisinin olduğunu o partilerden milletvekili olmasam dahi geçmişte bana milletvekilliği ve genel başkan yardımcılığı teklifi olduğunu biliyorsunuzdur. Meclis seçimlerinde kimseye oy vermedim. Şöyle bir detay da var. CHP’ye yönelik genel bir eleştirim yok. Ama siz oyunuzu kullanırken genel manzaraya bakarsınız ve oyunuzu kullanırsınız. Ben de böyle değerlendirdim.

Şener katıldığı canlı yayında “İstifa etmeyi düşünüyor musunuz” sorusuna da “Ben zaten istifa ettim” diye cevap verdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER