A3 Haber

İmamoğlu hâkim karşısına çıkıyor: Hapis cezası ve siyasi yasak isteniyor

İmamoğlu hâkim karşısına çıkıyor: Hapis cezası ve siyasi yasak isteniyor

İmamoğlu hâkim karşısına çıkıyor: Hapis cezası ve siyasi yasak isteniyor
Haziran 15
09:05 2023

İçişleri Bakanlığı’nın ihbarı üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında “ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması bugün Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Ekrem İmamoğlu hakkında hazırlanan iddianamede, İmamoğlu dahil 7 isim hakkında “ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istendi. Savcılık, İmamoğlu ve diğer şüpheliler hakkında kamuoyunda “siyasi yasak” olarak bilinen Türk Ceza Kanunu’nun ‘Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma’ başlıklı 53. maddesinin uygulanmasını da talep etti.

Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, “Duruşmaya ben katılacağım. Dosyada yargılanan başka isimlerde var. Muhtemelen onların avukatının birtakım talepleri olacaktır. Bizim de usulü birtakım taleplerimiz olacak” dedi.

Ayrıca Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na 28 Aralık 2022 tarihinde İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilmişti. İmamoğlu’nun avukatları bu karara itiraz etmişti. Dosya istinaf mahkemesine gönderilmişti.

Dava 30 Kasım’a ertelendi

Savcılık soruşturmasının ardından İmamoğlu dahil 7 isim hakkında “ihaleye fesat karıştırma” iddiasıyla 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi ve bu isimlere ‘siyasi yasak’ da talep edildi.

Hazırlanan iddianame kapsamında, bugün saat 14.00’te, Ekrem İmamoğlu ve diğer 6 kişinin Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki yargılanmasına başlandı.

İmamoğlu duruşmaya katılmadı.

Dava, 30 Kasım’a ertelendi.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER