A3 Haber

Cami açılışında İBB’yi hedef aldı: İstanbul fetret devrine girdi, çıkaracağız

Cami açılışında İBB’yi hedef aldı: İstanbul fetret devrine girdi, çıkaracağız

Cami açılışında İBB’yi hedef aldı: İstanbul fetret devrine girdi, çıkaracağız
Haziran 16
15:20 2023

Yerel seçimlere ilişkin açıklama yapan Erdoğan, İBB’yi hedef aldı. Erdoğan, “İstanbul’un birkaç senedir yerel hizmetler noktasında tekrar Fetret Devri’ne girdiğine şahit oluyoruz. İstanbul’u içinde sürüklendiği bu Fetret Devri’nden çıkaracağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da yangında zarar gördüğü için restore edilen Vaniköy Camisi’ndeki cuma namazı sonrası yerel seçimlere ilişkin açıklama yaptı.

Burada yaptığı konuşmada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni (İBB) hedef alan Erdoğan, “İstanbul’un birkaç senedir yerel hizmetler noktasında tekrar Fetret Devri’ne girdiğine şahit oluyoruz. İstanbul’u içinde sürüklendiği bu Fetret Devri’nden inşallah çıkaracağız” ifadelerine yer verdi.

Konuşmasında, önümüzdeki yerel seçimlere işaret eden Erdoğan İstanbul’un son birkaç yıldır ‘fetret devri’ yaşadığını öne sürdü. Erdoğan, “İstanbul’u içinde sürüklendiği bu Fetret Devri’nden inşallah çıkaracağız” ifadesini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamaları:

  • Üsküdarımız için böylesine anlamlı günde sizlerle beraber olmaktan memnuniyet duyuyorum. Vaniköy Camii, Üsküdarımızın sembol mekanlarından biriydi. 358 yıllık Vaniköy Camii, 2.5 yıl önceki yangında ağır hasar görmüştü. Camimizin ahşap çatısı ile mahfil bölümü tamamen yanmış, Hünkar Kasrı’nın iç mekanları da kullanılamaz hale gelmişti. Yangın sonrasında malum çevreler hemen istismara başladılar. Ranta açılacağını ifade ettiler. Ahlaka sığmayan bir sürür tezvirat yaydılar. Ata yadigarı nadide eseri yeniden ihya için süratle harekete geçtik.
  • Camimiz tamamen özgün malzeme ile yenilendi. Ayrıca, Hünkar Kasrı’nın zemin katı, kütüphane olarak vatandaşlarımızın istifadesine sunuldu. Yaklaşık 1600 eser, gençlerimiz olmak üzere camimizi ziyaret eden herkesin kullanımına açık olacak. İstanbul’un da sembol mimari eserlerinden olan Vaniköy Camii, yangından yıkılana kadar 3.5 asır boyunca bu bölgenin kalbi konumundaydı. Padişahların ziyaretgahlarından biri olmuştu.
  • İstanbul’a minnet borcumuzu, bu kadim şehrin tarihi ve kültürel dokusuna daha fazla sahip çıkarak ifa etmeye çalışıyoruz. Ecdad yadigari nice eseri ihya ettik. Ayasofya Camii’ni 86 yıllık ayrılığın ardından tekrar ezanla buluşturduk. İstanbul’un birkaç senedir yerel hizmetler noktasında tekrar Fetret Devri’ne girdiğine şahit oluyoruz. İstanbul’u içinde sürüklendiği bu Fetret Devri’nden inşallah çıkaracağız.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER