A3 Haber

İYİ Parti kulisleri: “Akşener’in karşısına çıkacak aday belli oldu”

İYİ Parti kulisleri: “Akşener’in karşısına çıkacak aday belli oldu”

İYİ Parti kulisleri: “Akşener’in karşısına çıkacak aday belli oldu”
Haziran 21
08:56 2023

İYİ Parti içerisinde “Ortak Akıl Platformu” adıyla hareket eden muhalefetin, partinin kurucular kurulu üyesi Günay Kodaz’ı Akşener’in karşısına çıkaracağı iddia edildi.

İYİ Parti 3. Olağan Kurultayı’nı 24 Haziran Cumartesi günü yapacak. Yeniden aday olacak Akşener’in kongrede ittifakın geleceğine ilişkin de netleşen fikirleri aktaracağı belirtiliyor. Akşener’in seçim sonrası yalnızca Kurucular Kurulu’yla toplantı yapmadığı öğrenildi. Parti içi muhalefet olan Ortak Akıl Platformu’nun, Kurucular Kurulu üyesi Günay Kodaz’ı Akşener’in karşısına çıkaracağı iddia ediliyor.

Muhalif grubun Kodaz’ı aday gösterme iddiası üzerine il başkanları Akşener’e destek açıklaması yaptı. Ancak, İYİ Parti Aydın milletvekili Ömer Karakaş’ın il başkanlarına “imza verilmemesi” şeklinde mesaj attığı öğrenildi. Kodaz’ın partinin bazı WhatsApp gruplarından çıkarılması da dikkat çekti.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre Kodaz, “Partinin kurumsallığa ulaşamadığını, gittikçe yapının bozulduğunu fark ettim. Partinin ideallerine örtüşmeyen bir kararlar süreciyle karşı karşıyayız. Biat edeceksek AKP’de MHP’de siyaset yapabilirdik. Yola çıktığımızda her şeyi bize soran bir Akşener, 8 yıl sonra geldiğimiz noktada hiçbir şekilde bizimle muhatap olmayan bir Akşener’e dönüştü. Akşener bize kapılarını kapattı. Bana görev verilirse layığıyla yaparım. O kürsüye çıktığımda kazanmak için çıkarım” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER