A3 Haber

AKP yerel seçim yol haritasını saptadı: Büyük kongre Eylül’de, sonrası seçim seferberliği…

AKP yerel seçim yol haritasını saptadı: Büyük kongre Eylül’de, sonrası seçim seferberliği…

AKP yerel seçim yol haritasını saptadı: Büyük kongre Eylül’de, sonrası seçim seferberliği…
Haziran 23
16:27 2023

AKP, seçimlere ilişkin değerlendirmeleri tamamlarken, 2024 yılında gerçekleşecek olan yerel seçimlere yönelik yol haritasını belirledi. Haritaya göre, CHP’li 11 büyükşehir belediyesine özel çalışma yapılacak. Öte yandan büyük kongrenin Eylül’de yapılacağı kararlaştırılırken, Erdoğan’ın da Kurban Bayramı sonrası seçimlerde en yüksek oy aldığı illeri ziyaret etmesi bekleniyor.

AKP, kritik genel seçimlerin değerlendirmesini tamamlamasının ardından yerel seçim için yol haritasını belirledi. Yol haritasına göre; aralarında Ankara ve İstanbul’un da olduğu CHP’li 11 büyükşehir için ayrı bir çalışma yürütülecek. Parti vitrinin yenileneceği büyük kongrenin ise Eylül ayında yapılması kararlaştırıldı.

Habertürk’ten Esra Nehir’in haberine göre, AKP’de, seçimlerin ardından ilk MKYK toplantısı 19 Haziran pazartesi günü yapıldı. Toplantıda, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz iki saatlik bir sunum yaptı.

İl il hazırlanan seçim raporunda, ikinci turda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 81 ilin tamamında oy oranını artırdığı, Millet İttifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde oy kaybı yaşadığı tespiti yer aldı.

En çok oy artışı yaşanan 10 il içinde ise Iğdır dikkat çekti. İkinci turda Erdoğan’ı destekleyen Sinan Oğan’ın memleketindeki sandıklara yüzde 7,93 puanlık artışla yansıdı. Iğdır’ı, Erzurum, Çankırı, Karaman gibi iller takip etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kurban Bayramı’nın ardından oyunu en çok artırdığı illere ziyaret gerçekleştireceği öğrenildi.

Sunumda, 2018’e oranla makasın açıldığı illere de dikkat çekilirken, bazı illerde adaylara bağlı olarak oy kaybının yaşandığı görüldü.

AKP’nin yerel seçim hedefi

AKP yerel seçimlere kadar, tüm illeri mercek altına alacak. Özellikle CHP’li 11 büyükşehir belediyesiyle ilgili özel çalışma yapacak.

Büyük kongre için hazırlıklar da başladı. Önceki kongrelerde, sürece ilçe ve il teşkilatlarını yenileyerek başlayan AKP, bu kez yerel seçimlere az bir süre kaldığı gerekçesiyle büyük kongresini öne aldı. Eylül ayında yapılması planlanan büyük kongrede, Erdoğan partinin vitrinini de değiştirecek. Yerel seçimlere yeni MYK’s, ile hazırlanacak.

Kasım-aralık aylarında temayül yoklaması ile partililere “il ve ilçenizde kimi belediye başkanı görmek istersiniz?” diye sorulacak. Çıkan isimler, daha sonra alt ve üst komisyonlarda değerlendirilecek. Teşkilatta yapılacak değişiklikler ise, yerel seçimlerden sonraya bırakılacak.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER