A3 Haber

Kulis: Ekrem İmamoğlu bayramdan sonra harekete geçiyor

Kulis: Ekrem İmamoğlu bayramdan sonra harekete geçiyor

Kulis: Ekrem İmamoğlu bayramdan sonra harekete geçiyor
Haziran 23
10:54 2023

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, dün Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun göreve gelmesinin dördüncü yıldönümü sunumundan gözlemlerini aktardı.

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz bugün yayımlanan yazısında, “Gözlerim salonda CHP’lileri aradı. İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu yoktu. Gerçi Kaftancıoğlu’nun geçerli bir mazereti vardı. Ancak İstanbul milletvekillerinden yalnızca Özgür Karabat ve Feti Açıkel katıldı. MYK üyeleri gelmedi. Belediye başkanlarının yarısı yoktu. İmamoğlu, CHP’lilerin sınırlı katılım gösterdiği bir etkinlik yaptı” dedi.

Saymaz’ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

Geçen cuma günü Kılıçdaroğlu’na bir mesaj göndererek en geç salı günü grup toplantısında “Olağan kurultayda aday olmayacağım” demesini istediği yönünde iddiaları hatırlattı.

Ancak Kılıçdaroğlu’nun, beklediği mesajı vermediğini kaydederek, şu soruyu sordum:

“Bu durumda yol haritanız ne olacak?”

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’na “Çekil” demediğini, kendisine süre vermediğini söyledi. Ancak hafta içerisinde açıklama beklediğini doğruladı.

Ve ekledi: “Elbette ki bu haftayı önemsediğimi kendileri biliyor. Salı grup toplantısıyla birlikte sürece dair bir tarif ya da değişimle ilgili konuştuğumuz kavramlara dair bir gelişme beklendiği doğrudur. Bu şahsi bir mesele de değildir. Bir beklentidir, toplumsal bir beklentidir. Benim beklentilerimi karşılamamıştır.”

İmamoğlu, CHP Genel Başkanlığına aday olmak gibi kavramın konuşulmadığını söyledi. “Ben hiçbir zaman kendime bir makam biçmedim” dedi.

“Ben değişim sürecine talip olduğumu ve buna liderlik etmeye hazır olduğumu ifade ettim doğrudur. Ama bu bir süreç tarifidir. Makam tarifi değildir” dedi.

“Kurultayda aday olacak mısınız?” diye sordum.

Dedi ki: “Benim sunduğum yöntemin içerisinde adaylık ilanı yok. Bir değişim talebi var.”

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun istifası gerektiğini hiç söylemedi. Ancak “Benim idealim ve hayalim, genel başkanımızın hem partiyle ilgili değişimi, hem de kurultayda gerekiyorsa makam değişimini sancısız şekilde yürütebileceğini ispat etmesidir” dedi.

İmamoğlu “Siz kaç seçim kaybederseniz bırakırsınız?” sorusuna karşılık “Kaybetme deneyimim olmadığı için sorunuza cevap veremeyeceğim” dedi.

İmamoğlu, bu sözleriyle Kılıçdaroğlu’nun kurultayda aday olmaması gerektiğini ima etmiş oldu.

Evet, değişim….

Ama nasıl?

İmamoğlu, “Nasıl kazanılacağını biliyorum” dedi.

Yol haritasına çalıştıklarını ve bu düşüncenin CHP’ye egemen olmasını istediğini belirtti.

Dedi ki: “Seyirci kalmak mümkün değil. Elbette harekete geçeceğiz.”

Ne zaman?

İmamoğlu ve yakın çalışma ekibi, Kurban Bayramı sonrasına hazırlanıyor. Değişim manifestosu hazırlandıktan sonra İmamoğlu, CHP’li siyasetçilerle, il başkanlarıyla ve partililerle biraraya gelecek.

Manifestosunu topluma açacak.

Sonra siyasi kadrosunu ilan edecek.

Bu kadro ilçe ve il kongrelerinde gerekirse liste çıkaracak.

İmamoğlu, dün “Adayım” demedi.

Ancak akıbeti o da görüyor.

Kılıçdaroğlu’nun geri çekilmeyeceği artık anlaşıldığına göre şartlar İmamoğlu’na aday olmaktan başka bir imkan bırakmıyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER