A3 Haber

Marmaris’teki yangının ceset yakılması nedeniyle çıktığı belirlendi: 1 kişi gözaltında

Marmaris’teki yangının ceset yakılması nedeniyle çıktığı belirlendi: 1 kişi gözaltında

Haziran 23
22:38 2023

Marmaris’te yerleşim yeri yakınında orman yangını çıktı. Çalışmalar sırasında yanmış bir ceset bulundu. Yangının cesedin ateşe verilmesi nedeniyle çıktığı belirtilirken, savcılık soruşturma başlattı.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde orman yangını çıktı. Yangın havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Marmaris’in Sarıana Mahallesi’ndeki kızılçam ağaçlarıyla çevrili ormanda, saat 15.30 sıralarında yangın başladı. Yerleşim yeri yakınlarındaki bölgeden yükselen dumanları görenler, durumu orman ekiplerine bildirdi.

Alevlere, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 8 helikopter ve 5 uçak ile havadan, çok sayıda orman işçisiyle karadan müdahale edildi. Söndürme çalışmalarına Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri de katıldı.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Aksaz Deniz Üssü Komutanı Tuğamiral İbrahim Kurtuluş Sevinç, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez de bölgeye gelerek çalışmaları takip etti.

Havadan ve karadan müdahale sürürken, yangın bölgesinde ise bir erkek cesedi bulundu. Yangının, öldürülen kişinin ormana atıldıktan sonra şüpheli ya da şüphelilerce cesedinin ateşe verilmesi sonucu çıktığı belirlendi.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, yangınının kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, yangın bölgesinde bulunan erkek cesediyle ilgili olarak “kasten orman yakma” ve “kasten adam öldürme” suçlarından başlatılan soruşturmada 2 savcı görevlendirdi.

Yangın bölgesinde bulunan erkek cesediyle ilgili olarak M.A. (44) isimli şüpheli gözaltına alındı. M.A.’nın “hırsızlık”, “kasten yaralama”, “cinsel istismar” ve “tehdit” gibi çok sayıda suçtan kaydı olduğu öğrenildi.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER