A3 Haber

AKP’li başkanlar Togg’u ‘izinsiz’ kullanmış

AKP’li başkanlar Togg’u ‘izinsiz’ kullanmış

AKP’li başkanlar Togg’u ‘izinsiz’ kullanmış
Haziran 26
12:51 2023

AKP’li belediyeler seçim döneminde propaganda yapabilmek için belediye meclis kararı olmadan Togg aldılar. Togg’ların alınmasına ilişkin kararın Meclis gündeminden geçirilmeden alındığı ortaya çıktı.

14 Mayıs seçimleri öncesi AKP propaganda olarak “yerli otomobil” Togg’u seçim kampanyasında kullandı. İstanbul’da TOOG, şehir meydanlarında, belediyelerin önünde sergilendi. Hatta bazı başkanlar seçim günü o araçlarla okulları tek tek gezdi.

Halktv.com.tr’den Ali Macit’in haberine göre, AKP’li belediyelerin belediye meclis kararı alınmadan Togg aldığı ortaya çıktı. Fatih, Bahçelievler, Eyüpsultan ve Bağcılar Belediyeleri karar belediye meclisinden çıkmadan otomobil alan belediyeler arasında.

Seçimlerden sonra Eyüpsultan ve Fatih Belediyeleri, Togg alımı için belediye meclis gündemine Togg alımı kararını getirdiler. Karar belediyle meclislerinden Haziran ayında geçti.

Öte yandan Bağcılar ve Bahçelievler belediyeleri, hala başkanlık makamına Togg alımı için bir karar almış değil. AKP’li Bağcılar Belediye Başkanı ve İBB Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı Abdullah Özdemir, CHP Bağcılar Meclis Başkanı Mustafa Osmançelebioğlu’na alınan Togg için, “Başkanlık makamına” alındığını söyledi.

About Author

Serdar

Serdar

Related Articles

TÜM HABERLER