A3 Haber

Erdoğan’ın Covid-19’a yakalanması hakkında yapılan paylaşımlara soruşturma açıldı

Erdoğan’ın Covid-19’a yakalanması hakkında yapılan paylaşımlara soruşturma açıldı

Erdoğan’ın Covid-19’a yakalanması hakkında yapılan paylaşımlara soruşturma açıldı
Şubat 06
09:22 2022

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koronavirüse yakalanmasına ilişkin suç teşkil eden paylaşımlara yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla eşi Emine Erdoğan ile birlikte koronavirüs olduğunu duyurmuştu.

Ankara ve İstanbul Cumhuriyet başsavcılıkları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından sosyal medyadan yapılan paylaşımlarla ilgili “Cumhurbaşkanına hakaret, dini değerleri aşağılama” suçlarından soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında, provokatif ve hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu iddia edilen Pınar Ö. adlı kişi İstanbul Bağcılar’daki evinde gözaltına alındı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada “5 Şubat 2022 tarihinde Sn Cumhurbaşkanı tarafından kendisi ve eşinin Covid-19 test sonucunun pozitif çıktığı ve sağlık durumunun iyi olduğu yönünde sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımını ilgi tutarak yapılan bir kısım paylaşımlarda; Cumhurbaşkanına hakaret, dini değerleri aşağılama vs suç teşkil eden ifadelerle ilgili olarak, Cumhuriyet Başsavcılığımız yetkisinde tespit edilen şüpheliler hakkında re’sen soruşturma başlatılmış olup konuyla ilgili gerekli adli işlemler kolluk birimleriyle birlikte yürütülmektedir” denildi.

Gece geç saatlerde genç bir kadın gözaltına alındı

Soruşturma kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik provokatif ve hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu iddia edilen P.Ö. adlı genç kadın gece saatlerinde Bağcılar’da gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü’nün konuyla ilgili açıklaması şöyle:

  • 05.02.2022 günü, sosyal paylaşım sitelerinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik provokatif ve hakaret içerikli paylaşımlarda bulunan P.Ö. isimli şahıs ile ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu Nöbetçi Savcı ile yapılan görüşmede şahsın gözaltına alınması, ifadesinin akabinde savcılık makamında hazır edilmesi talimatları alınmıştır. Konu ile ilgili olarak şüpheli şahsın Bağcılar/Güneşlide bulunan ikamet adresine gidilmiş ve şüpheli şahıs ikamet adresinden yakalanarak gözaltına alındı.

Adalet Bakanı Bozdağ: Haddini ve kendini bilmezlerdir

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ konuyla ilgili sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

  • Sosyal medya üzerinden Sayın Cumhurbaşkanımıza beddua ve hakaret edenler, medeniyet değerlerimizden ve asgari insani vasıflardan yoksun, haddini ve kendini bilmezlerdir. Medeniyet değerlerimizden ve asgari insani vasıflardan yoksun bu haddini ve kendini bilmezleri kınıyorum. Bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret ve beddua edenler ile husumet güdenler hep kaybetti, yine kaybedecektir. Nice zorluğu, kumpası ve tuzağı Allah’ın yardımı, milletimizin duası ve desteği ile aşan Sayın Cumhurbaşkanımız ve Muhterem Hanımefendi, bu imtihanı da milletimizin duası, tedavi, Allah’ın yardımı ve şifa ihsanıyla geçecektir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER