A3 Haber

Polislerin darbetmesi yetmedi: Mersin’de 22 avukat hakkında soruşturma başlatıldı

Polislerin darbetmesi yetmedi: Mersin’de 22 avukat hakkında soruşturma başlatıldı

Polislerin darbetmesi yetmedi: Mersin’de 22 avukat hakkında soruşturma başlatıldı
Nisan 20
16:42 2022

Mersin’de adliye bahçesinde hasta tutuklulara ilişkin yapmak istedikleri açıklamada darp edilen 22 avukat hakkında soruşturma açıldı.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Mersin Şubesi’ne üye avukatlar ve bir grup bağımsız avukatın, 18 Şubat’ta Aysel Tuğluk ve hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek ve Adli Tıp Kurumları’nın siyasi tutuklular hakkında karar veren tek yetkili merci olmasına karşı yapmak istedikleri basın açıklaması polis müdahalesi nedeniyle yapılamadı. Açıklamaya katılan 22 avukat hakkında soruşturma başlatıldı.

Dokuz avukatın darp raporu aldığı arbedenin ardından 22 avukat hakkında “toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet”, “görevli memura mukavemet ve kamu kurumu veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının faaliyetlerinin engellenmesi” gerekçelerinden soruşturma başlatıldı.

Yaşanan gelişmeye ilişkin Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir tarafından bugün adliye bahçesinde yapılan açıklamaya Türkiye Barolar Birliği Başkanı R. Erinç Sağkan da katıldı.

Özdemir, Bursa’da gerçekleşen terör saldırısını kınayarak başladığı konuşmasında, 22 avukat hakkında hukuksuz şekilde soruşturma başlatıldığını söyledi. Özdemir, avukatlar hakkında açılan soruşturmaların geri çekilmesini istedi.

TBB Başkanı Sağkan ise adaletin tesisini sağlayanın savunma makamı olduğunu belirterek, “Adliye önünde açıklama yapan avukatlara yönelik müdahalenin Barolar Birliği ve barolarımız tarafından kabul edilmesi mümkün değildir. Biz hak ve özgürlükler için mücadele eden tüm meslektaşlarımızın ne bir adım önünde ne de bir adım arkasında değiliz. Tam da yanı başlarındayız. Onlarla hak ve hukuk için mücadele etmeye sonuna kadar devam edeceğiz” dedi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER