A3 Haber

Niğde’de öğrencileri taşıyan otobüs devrildi: Ölü ve yaralılar var…

Niğde’de öğrencileri taşıyan otobüs devrildi: Ölü ve yaralılar var…

Niğde’de öğrencileri taşıyan otobüs devrildi: Ölü ve yaralılar var…
Mayıs 22
09:21 2022

Niğde’de üniversite öğrencilerini taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu, üç kişi yaşamını yitirdi, 41 kişi yaralandı.

Kaza, saat 04.00 sıralarında Adana-Niğde Otoyolu, Güney Köyü yakınlarında meydana geldi. Adana’dan Konya’ya giden, sürücüsünün ismi açıklanmayan 41 C 0641 plakalı tur otobüsü, kontrolden çıkarak şarampole devrildi.

Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine çok sayıda polis, jandarma, itfaiye, sağlık, AFAD ve UMKE ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri, kazada üç kişinin hayatını kaybettiğini belirledi. Yaralanan 41 kişi ise ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi. Ölenlerin cenazeleri otopsi için Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Vali Koç: Çoğunlukla Selçuk Üniversitesi öğrencileri

Niğde Valisi Mustafa Koç da kaza yerine gelerek incelemelerde bulundu. Vali Koç, “Üzücü bir olay. Ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyoruz. Hangi organizasyondan geldiklerini araştırıyoruz. Hafif yaralanan arkadaşlarımızla görüşmemizde, kendilerinin büyük çoğunlukla Selçuk Üniversitesi öğrencisi olduklarını ifade ettiler” diye konuştu. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

AKP Sözcüsü Çelik’ten açıklama

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, kazaya ilişin açıklama yaptı. Çelik paylaşımında, “Başımız sağolsun… Konya’dan Adana programımıza gelen 3 kardeşimizi dönüş yolunda otobüs kazasında yitirdik. Çok üzgünüz. Allah rahmet eylesin. Yaralılarımıza şifa diliyoruz…” ifadelerine yer verdi.

Süleyman Soylu: Şoför uyumuş

Yaralı öğrencileri hastanede ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise kazaya ilişkin “Şoför uyumuş” bilgisini verdi. Soylu, yaralıların durumuna ilişkin şu açıklamayı yaptı:

  • “Sabah 04.15’te Adana’dan Konya’ya giderken 44 evladımızı taşıyan otobüs şarampole yuvarlanmak suretiyle takla atmış ve hepimizi hüzne boğan bir trafik kazasıyla karşı karşıya kalmış bulunuyoruz. 44 evladımızın öncelikle hem Niğde Bor hem Niğde Devlet Hastanesi, ardından da bir bölümünün de Konya Ereğli Devlet Hastanesi’ne sevkleri gerçekleşti. Kaza yerinde 2 kardeşimizi kaybettik. Hastaneye sevkinde de yine bir kardeşimizi sevkinin hemen akabinde haybettik. Şu anda 12’si Konyada’ki Ereğli’den merkez Şehir Hastanesi’ne getirildi ve onlar oradan taburcu edildiler. 5 kardeşimiz yoğun bakımda. Toplam 28 kardeşimiz gözlem altında. Diğerlerinde bir hayati tehlike söz konusu değil. Yoğun bakımda da tüm imkanlarla doktorlarımız takip ediyorlar. Kazanın, şoförün uyumasından kaynaklandığı, kendisinin verdiği beyandan ortaya çıkıyor.”

Erdoğan’dan taziye mesajı

Niğde’de meydana gelen otobüs kazasına ilişkin taziye mesajı yayımlayan Erdoğan, “Adana’da gerçekleştirdiğimiz gençlik şöleninden Konya’ya dönerken elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden üç genç kardeşime Allah’tan rahmet, ailelerine sabır niyaz ediyorum” ifadelerini kaydetti.

Kılıçdaroğlu’ndan başsağlığı mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Adana dönüşü yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden evlatlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekanları cennet olsun.” ifadelerini kullandı.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER