A3 Haber

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın “çapulcu” dediği öğretmenlere seslendi: Bunlar size hiçbir şey vermez, sınava girmeyin!

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın “çapulcu” dediği öğretmenlere seslendi: Bunlar size hiçbir şey vermez, sınava girmeyin!

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın “çapulcu” dediği öğretmenlere seslendi: Bunlar size hiçbir şey vermez, sınava girmeyin!
Eylül 01
13:12 2022

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eylem yapan öğretmenlere “çapulcu” diyen AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sosyal medya hesabından yanıt verdi. Kılıçdaroğlu öğretmenlere sınava girmeyin çağrısını yineledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Siz eğitim-öğretim mimarı mısınız, yoksa sokaklarda caddelerde çapulcu olarak dolaşanlar mısınız?” şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Erdoğan, öğretmenlere çapulcu mu dedin sen? Öğretmenler hemen birleşin, hemen!” dedi.

“Bu sınava girerseniz, iflah olmazsınız” diyen Kılıçdaroğlu, “Dövüyorlar yahu sizi, geldikleri seviye bu. “Alın bunu” seviyesi. Bunlar size hiçbir şey vermez. Sınava girmeyin, Bay Kemal bu sorunu çözecek. Az kaldı. Sabır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ne söylemişti?

Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen “20 Bin Öğretmen Atama Töreni”nde şunları söylemişti:

  • “Türkiye için elle tutulur hiçbir projeleri olmayanların yaptığı boykot çağrısı öğretmenlerimizi siyasi malzeme olarak kullanmayı amaçlayan tamamen art niyetli bir girişimdir. Bırakın artık boykotu, nedir bunlar? Siz eğitim-öğretim mimarı mısınız, yoksa sokaklarda caddelerde çapulcu olarak dolaşanlar mısınız? Bize yavrularımızla haşır neşir olacak öğretmenler lazım. Böyle caddelerde, sokaklarda dolaşanlar değil.
  • Eğitim gibi doğrudan evlatlarımızı ve ülkemizin geleceğini ilgilendiren bir konuyu gündelik siyasete meze yapmak, bu konu üzerinden öğretmenlerimizi kışkırtmak doğru bir yaklaşım değil. Öğretmenlerimizin bu tür fitne teşebbüslerine prim vermeyeceğini biliyorum.”

Ne olmuştu?

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 7 Ağustos tarihinde Twitter hesabından öğretmenlere çağrı yapmış ve “Öğretmen kariyer sınavı rencide edici olduğu için daha makul bir çözüm bulmak üzere çağrı yapmıştım. Yanaşmadılar. Öğretmenlere sesleniyorum; bu saygısızlığa katlanmak zorunda değilsiniz, bu sınava girmeyin. Sizleri incitmeyecek çözümü seçimden sonra birlikte (konuşarak) buluruz” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan 30 Ağustos tarihinde Ankara’da Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’nın eylemine polis müdahalesi tepki çekmişti.

Polis müdahalesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, eylemciler arasındaki bir kadını “Al bunu” diyerek gözaltına aldıran Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Mukadder Kardiyen için, “Öğretmenlere gaz mı sıktınız, öyle mi? Öğretmenlere şiddet uyguladınız, öyle mi? Öğretmenlere… “Al bunu diyen” o kişi, beni beklesin. Öğretmene yapılan bu efeliği affetmeyeceğiz!” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER