A3 Haber

Kılıçdaroğlu getirecekleri modeli anlattı: Altı liderin alacağı kararı bakanlar süratle uygulayacak

Kılıçdaroğlu getirecekleri modeli anlattı: Altı liderin alacağı kararı bakanlar süratle uygulayacak

Kılıçdaroğlu getirecekleri modeli anlattı: Altı liderin alacağı kararı bakanlar süratle uygulayacak
Aralık 09
08:49 2022

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni dönemde altı liderin ortak alacağı kararları bakanların süratle uygulayacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu dün akiam Karar TV’nin Youtube’daki canlı yayınına katıldı. Sunucular Elif Çakır ve Taha Akyol’un, yaklaşık iki saatlik yayında Kılıçdaroğlu’na tarikat karanlığı içerisinde 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi ve istismarı konusunu sormaması dikkat çekti.  Kılıçdaroğlu da konuyu dile getirmedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • Şu anda devlette ikili bir yapı var. Saray ve bakanlıklar bürokrasisi. Yukarıda kararlar alınıyor ama bakanların böyle bir yetkisi yok. Yukarıdan alınan kararlar ya aşağıya eksik yansıyor ya da uygulanmıyor. Bütçelerin normalde halka umut vermesi lazım, umut veren bütçe olmaktan çıktılar.
  • Enflasyon düşmeyecek daha da yükselecek. İktidar düştü diye söyleyebilir ama siz gidip alışveriş yapınca bunun düşmediğini, ekonominin iyi yönetilmediğini göreceksiniz.
  • (Meclis’e gelmesi beklenen AKP’nin türban teklifi ve anayasa değişikliği) Önce bir metni görmemiz lazım. Bizim verdiğimiz kanun teklifiyle uyuşuyor mu uyuşmuyor mu? Biz kadının kılık kıyafetinin siyasetin konusunun olmasını doğru bulmuyoruz. Eğer siyasetin konusu yaparsanız iş çığırından çıkmış oluyor. Sağduyuyla oturup konuşacağız
  • (Altılı masa iktidara gelirse) Ekonomide bir buçuk, iki yıl içinde düzelme olur. Vatandaşlar fiyat istikrarını hisseder.
  • Bir araya gelip sağlıklı çözümler üretebiliriz. Altı lider temel konularda çözüm ürettiğimiz, zaman bakanların da o sorunu süratle hayata geçirmeleri lazım. Altı liderin aldığı kararı bakanlar süratle uygulayacak.
  • Diyelim ki aday belli oldu. Daha hükümet programı üzerinde anlaşmamışız. Bir parti lideri ayrı açıklama yapacak, aday ayrı açıklama yapacak. Vatandaş demez mi ki, bunlar daha aralarında anlaşmamış. Önce biz kendi programımızı oluşturacağız. Hepimiz aynı şeyi söylemeliyiz ki söylem birliği oluşsun. Bunları oluşturmadan aday belirlemek asla asla doğru olmaz. Bu çok tehlikeli bir şey, neyi nasıl yapacağımız konusunda anlaşmalıyız.
  • Beş yıl içerisinde 13 milyon kişiyi eğitmeyi hedefliyoruz. Samandağ’dan başlayıp Mersin’e kadar bu bölgeyi Akdeniz’in en büyük üretim merkezi haline dönüştüreceğiz. Önümüzdeki zaman içerisinde bunun ayrıntıları açıklayacağız. 3 tarafımız deniz, bir yolcu gemimiz yok. Doğu Akdeniz Gaz Forumu’na neden Türkiye üye olmasın? Filistin, Mısır herkes orada, biz yokuz. Mısır’la Suriye’yle oturup anlaşacağız. Metal rafineleri kuracağız. Bugün bir metali alıyoruz diyelim 1 liraya ihraç ediyoruz. Rafineri kurduğunuz zaman 1 lira değil 100 liraya ihraç edeceksiniz. Hem istihdam yaratacaksınız hem de Türkiye kazanacak.
  • Sevgili Peygamberimiz ilim Çin’de bile olsa gidin diyor. Erdoğan bunu bilmiyor mu? Jeremy Rifkin, Merkel’e danışmanlık yaptı. Çin’e danışmanlık yaptı. Şimdi de benim baş danışmanım. Bunun kıskanılacak bir tarafı yok. Erdoğan’ın helal olsun demesi lazım.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER