A3 Haber

Tarım Bakanı Pakdemirli’nin aile şirketine haciz

Tarım Bakanı Pakdemirli’nin aile şirketine haciz

Tarım Bakanı Pakdemirli’nin aile şirketine haciz
Kasım 06
16:39 2019

Ülke genelinde yüz binlerce tarım üreticisi gibi Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin aile şirketi olan İzmir Ticaret Odası’na kayıtlı Türdeş Tarım’ın da icralık olduğu ortaya çıktı.

Torbalı Güncel sitesinde yer alan özel habere göre, şirketin Torbalı-Karakuyu Mahallesi’nde bulunan zeytinyağı fabrikasına icra işleminin de Torbalı İcra Müdürlüğü tarafından Temmuz ayında yapıldığı öğrenildi. İzmir 1. İcra Dairesi’nin yürüttüğü dosya kapsamında Turhan Bozkuş isimli şahsa 95 bin lira borçlu olan şirketin zeytinyağı fabrikasındaki zirai aletlerin yanı sıra, yağ sıkımında kullanılan iki adet dekantör, separatör, jenaratör, jenaratör kaynak makinesi ve aralarında traktör kamyonet gibi 4 araç haciz edilip, yedi emin depolarına götürüldü.

KAPILAR ÇİLİNGİRLE AÇILDI

Öte yandan Torbalı Ziraat Odası tarafından üyeler ve çiftçiler için daha uygun şartlarda yağ sıkılması için kiralanan fabrika haciz nedeniyle bu yıl üreticiye de hizmet veremiyor. Üreticinin de mağdur olduğu bu icra dosyası kapsamında şirketin, araçların üzerindeki haczi kaldırarak yedi emin deposundan aldırdığı öğrenildi. İcra işlemi sırasında fabrikada kimsenin olmadığı, çilingir ile memurların işlem yaptığı Pakdemirli ailesine ait fabrikada şu an üretim yapılmıyor. Eski Başbakan Yardımcısı Merhum Ekrem Pakdemirli’nin kurduğu şirkette yaşanan icra işlemi karşısında Pakdemirli Ailesi bugüne kadar herhangi bir açıklama yapmadı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER