A3 Haber

İddia vahim, suskunluk manidar! | Feyzi Hepşenkal, Çavuşoğlu hakkındaki iddiayı yorumluyor…

İddia vahim, suskunluk manidar! | Feyzi Hepşenkal, Çavuşoğlu hakkındaki iddiayı yorumluyor…

İddia vahim, suskunluk manidar! | Feyzi Hepşenkal, Çavuşoğlu hakkındaki iddiayı yorumluyor…
Kasım 07
13:40 2019

Her gün üzerimize yağan milyonlarca Twitter mesajından biriydi, Natali Avazyan’ın paylaşımı.

Ben de ilk yayınladığında görmemiştim açıkçası.

Ne zaman ki Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun şikayeti üzerine Avazyan bir gece gözaltına alınıp, bileğine kelepçe vuruldu; ancak o zaman fark ettim bu mesajı.

Çok değil, bir ay önce “iki satırlık mesaj” için kanser tedavisi gören insanı apar topar derdest ettiren irade; günlerdir koro halinde yapılan “açıkla, konuş, cevap ver” çağrıları karşısında sessiz ve suskun.

Oysa iddia vahim.

Çok vahim.

Üstelik sadece kendisini değil, koca ülkeyi ve herkesi, hepimizi “zan altında” bırakıyor.

İDDİA: ÜCRETİ MUKABİLİNDE LOBİ

2006 yılında kurulmuş, Türkçe açılımı “Organize Suç ve Yolsuzluk Raporlama Projesi” olan, OCCRP adında bir organizasyon var.

Doğu Avrupa, Kafkaslar, Orta Asya ve Orta Amerika’daki yolsuzluk iddialarını araştıran ve çoğunluğu gazetecilerden oluşan WikiLeaks benzeri bu oluşumun internet sitesinde 4 Kasım günü bir makale yayınlandı.

https://www.occrp.org/en/investigations/exposed-the-ukrainian-politician-who-funded-paul-manaforts-secret-eu-lobbying-campaign

Özeti şu:

“2011 yılında Ukrayna Devlet Başkanı Yanukoviç’in muhalefet lideri Timoşenko’yu hapsettirmesi nedeniyle, Avrupa Birliği ile ülkesi arasında imzalanacak işbirliği anlaşması tehlikeye giriyor. Bunun üzerine Yanukoviç’in başdanışmanı Serhiy Lovochkin aracılığıyla, ABD’li lobici Paul Manafort ile işbirliği yapılıyor.

Manafort ise Ukrayna’nın AB ile ilişkilerinin Timoşenko’nun hapis sürecinden etkilenmemesi, Avrupalı siyasetçiler üzerinde lobi faaliyetinde bulunmaları için; İtalya eski Cumhurbaşkanı Romano Prodi, Polonya eski Cumhurbaşkanı Aleksander Kwasniewski, Avusturya eski Başbakanı Alfred Gusenbauer ile toplam 700 bin Euro ve bir Türk siyasetçi ile de 230 bin Euro ödeme karşılığında anlaşıyor.”

Makalede, o siyasetçinin Mevlüt Çavuşoğlu olduğuna dair iddialar yer alıyor.

ERDOĞAN’IN VAZGEÇMEDİĞİ İKİ KİŞİDEN BİRİ

Mevlüt Çavuşoğlu, halen Türkiye Cumhuriyeti’nin Dışişleri Bakanı olmasının yanı sıra, Recep Tayyip Erdoğan’ın partisini kurduğu tarihten beri vazgeçmediği iki kişiden biri.

Diğerini hiç sormayın zaten!

Bu arada Erdoğan ile yakın çevresine giren çıkan insanlar arasındaki bağ/bağlantı genellikle bilinse de, Çavuşoğlu’nu nereden/nasıl tanıdığına ilişkin bir bilgiye “ne kadar aradımsa da” ulaşamadım.

ŞU AN, SAAT 12:30

Üç gündür ne Çavuşoğlu’ndan, ne Dışişleri Bakanlığı’ndan, ne AKP’den, ne Cumhurbuşkanlığı’ndan iddialar hakkında yapılan tek kelimelik açıklama yok.
Oysa en basit, sıradan olaylarda bile ortalık ayağa kaldırılırdı.

Bu derin sessizlik “neyi alâmeti” acaba?

Sükût ikrardan mı geliyor, yoksa fırtına öncesi sessizlik mi yaşanan?

Ya da…

Henüz iddiayı savuşturmaya yarayacak “uygun bir kılıf” mı bulunamadı?

Rüşvet iddialarının odağındaki Çavuşoğlu sessizliğini koruyor

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER