A3 Haber

Akit’i dört kardeşin intiharı değil, evden çıkan kitap rahatsız etti

Akit’i dört kardeşin intiharı değil, evden çıkan kitap rahatsız etti

Akit’i dört kardeşin intiharı değil, evden çıkan kitap rahatsız etti
Kasım 08
15:15 2019

Akit, Fatih’te dört kardeşin intiharını, evlerinden çıkan Richard Dawkins kitabıyla bağdaştırarak, “Ateist kitap 4 kişiyi intihara sürükledi” dedi.

Fatih’te dört kardeşin maddi sıkıntılar sebebiyle intiharını haberleştiren Akit, evde çıkan Richard Dawkins kitabından yola çıkarak “Ateist kitap 4 kişiyi intihara sürükledi” iddiasında bulundu.

“Türkiye’de basımı ve yayımlanması oldukça kolay olan “bilimsellik” maskesiyle kamufle edilmiş ateizm temelli ‘ideolojik’ kitaplar toplumu zehirlemeye devam ediyor” diyerek Dawkins kitabını intiharla ilişkilendiren Akit, “Evde ateizm propagandası yapan kitaplar bulundu” diye yazdı.

‘KAMU VİCDANINI’ RAHATSIZ EDİYORMUŞ

Akit’in haberinde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı’ndan bir “bilirkişinin” hazırladığı rapordan yola çıkılarak, kitabın “kamu vicdanını rahatsız ettiği” söylendi.

Söz konusu raporda şu ifadeler kullanılıyor:

“Mütercimin adını gizleme ihtiyacı hissetmesi, yayınevinin açık adres vermekten kaçınması, yapılan işin kamu vicdanını rahatsız edecek ve tepkilere neden olacak türden bir şey olduğunu kabullendiklerini göstermektedir.”

Sabah yazarı insanlığını yitirdi: ‘İntihar edenlerden biri 4 bin TL’nin üzerinde maaş alıyordu…’

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER