A3 Haber

Trump ‘çekileceğiz’ demişti: ABD Suriye’de kaç asker bırakacağına karar veremiyor

Trump ‘çekileceğiz’ demişti: ABD Suriye’de kaç asker bırakacağına karar veremiyor

Trump ‘çekileceğiz’ demişti: ABD Suriye’de kaç asker bırakacağına karar veremiyor
Kasım 13
09:34 2019

ABD yönetiminden yetkililer, Suriye’de kaç asker kalacağına ilişkin farklı açıklamalar yapıyor. Trump yönetimi, önce ABD’nin Suriye’den çekileceğini söylemiş, sonra petrol sebebiyle ülkede kalacaklarını açıklamıştı.

A3 Dış Haberler – ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’den çekileceklerini açıkladığında Suriye’de bin ABD askeri bulunuyordu.

New York Times’ın haberine göre Suriye’den yüzlerce ABD askeri ayrılsa da, Trump’ın açıklamasına karşın giden askerlerin yerine yüzlerce yeni asker geldi.

NYT haberine göre “gidip gelmeler” sona erdiğinde Suriye’de 900 ABD askeri bulunacak.

ABD GENELKURMAY BAŞKANI ‘500-600’ DİYOR

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Suriye’de 500-600 ABD askerinin kalacağını açıkladı

ABD Savunma Bakanı Mark Esper ise, Suriye’de kaç ABD askerinin kalacağıyla ilgili henüz tam bir karar almadıklarını söyledi.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Komutanın dönmesini ve beni detaylar hakkında bilgilendirmesini bekliyoruz. Bu bilgilere bakma fırsatım olacak ve General Miley’in tavsiyelerini dikkate alarak ya değişiklikler yapacağız ya da olduğu gibi onaylayacağız” dedi.

TRUMP ‘PETROLÜ KORUYACAĞIZ’ DEMİŞTİ

Suriye’den çekilme açıklamasının ardından bir açıklama daha yapan Trump, Suriye petrolünü “güvence altına alacaklarını” söylemişti.

Trump, ABD askerlerinin ülkede kalmasına gerekçe olarak petrolü göstermiş, petrol gelirinin kendilerine kalabileceğini de ima etmişti.

Pentagon açıklamasındaysa Suriye petrolünden gelen paranın ana unsurunu YPG’nin oluşturduğu SDG’ye aktarılacağı duyuruldu.

Pentagon: SDG’ye desteğimiz sürüyor, petrol geliri SDG’ye gidecek

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER