A3 Haber

Şilili müzisyen Mon Laferte’den devlet şiddeti protestosu

Şilili müzisyen Mon Laferte’den devlet şiddeti protestosu

Şilili müzisyen Mon Laferte’den devlet şiddeti protestosu
Kasım 15
21:13 2019

Şilili müzisyen Mon Laferte, Şili’de halkın isyanına destek verdi. Laferte, 20. Latin Grammy törenine göğsüne yazdığı “Şili’de işkence yapıyorlar, tecavüz ediyorlar ve öldürüyorlar” ifadesiyle katıldı.

Şili ve Meksika vatandaşı olan müzisyen Mon Laferte, ABD Las Vegas’ta gerçekleştirilen uluslararası Latin müzik ödüllerinin dağıtıldığı ve bu sene 20’ncisi düzenlenen Latin Grammy Töreni’nde ‘kırmızı halı’ üzerinden geçerken gazetecilere üstündeki paltoyu indirerek poz verdi.

Göğsüne “Şili’de işkence yapıyorlar, tecavüz ediyorlar ve öldürüyorlar” yazan Mon Laferte, kırmızı halıda çekilen fotoğrafını Twitter hesabından paylaşarak, “Özgür ülkem için özgür bedenim” diye yazdı.

En İyi Alternatif Müzik Ödülü’ne layık görüldü

Şilili müzisyen Lafarte, Latin Grammy töreninde bir de ödül aldı. En İyi Alternatif Müzik ödülüne layık görülen şarkıcı ödülünü alırken yaptığı konuşmada da çalışma arkadaşlarına teşekkür ettikten sonra “Şilili bir müzisyen arkadaşının” kendisine okuması için verdiği ve ülkede yaşananları özetleyen sözleri okudu. Sözlerini, “Adalet gelene kadar mücadele durmayacak” diye bitiren Mon Lafarte salondan büyük alkış aldı.

Devlet Başkanı’na ‘Diktatör’ demişti

Mon Lafarte, daha önce de sık sık Şili’de metro zamlarını protesto için başlayan ve polis şiddeti, OHAL ve ordunun sokaklara indirilmesi gibi hükümet politikaları karşısında kitleselleşerek birinci ayını dolduran eylemlere destek açıklamaları paylaşıyordu.

Özellikle Şili Devlet Başkanı Sebastian Piñera’yı etiketleyerek “Halk onuru için eylem yapıyor ve sen halka askeri güç ve sokağa çıkma yasağı ile baskı uyguluyorsun. Dünya bilsin ki sen yukarı mahallede pizza yerken emir veren bir diktatörsün” tweeti büyük bir destek görmüştü.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER