A3 Haber

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü: Siyanür satışı kontrol altına alınacak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü: Siyanür satışı kontrol altına alınacak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü: Siyanür satışı kontrol altına alınacak
Kasım 19
22:15 2019

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Siyanür, erişimi son derece kolay bir kimyasal. Bununla ilgili bir düzenleme yapılacak” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının gündemine ilişkin, Beştepe’de basın toplantısı düzenledi. Kalın açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Siyanür kullanımıyla gerçekleşen ölümler hakkında sorulan soruyu, Kalın şöyle yanıtladı: “Siyanür, erişimi son derece kolay bir kimyasal. İyi amaçlarla da kullanılabilen ama kötü amaçla da kullanılabilecek bir kimyasal. Bununla ilgili Kabine Toplantısında İçişleri Bakanlığı’mızın da yaptığı sunumla bu konu gündeme geldi. Erişimin, satışın kontrol altına alınması, ayrıca bir takip sisteminin kurulması, siyanürü aldıktan sonra onun nerede kullanıldığı, ne şekilde işlem gördüğüyle ilgili de takip sisteminin kurulmasına dönük bir çalışma yapılacak. Eğer kanuni düzenleme gerekirse bu Meclis’te de gündeme gelecek.”

“Gölün kuruması çok üzücü”

Gümüşhane’deki Dipsiz Göl’de yapılan define aramasıyla gölün kurutulması hakkındaki değerlendirmesi sorulan Kalın, “Çok üzücü olduğunu ifade etmeliyim. Bakanlıklarımız harekete geçtiler. Soruşturma başlatıldı, ilgililer görevden alındılar. Çevre ve Şehircilik Bakanımız, buranın doğal sit alanı olarak ilan edileceğinin çalışmasını ilan etti. Çok hızlı bir şekilde adım attığımızı söyleyebilirim. İzni kimler istedi, kimler verdi adli ve idari soruşturma çerçevesinde ortaya çıkacak” dedi. (DHA)

Siyanür bahane, yoksulluk yasaklansın… Feyzi Hepşenkal yazdı…

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER