A3 Haber

Engir Gölü sazlığı yandı, kuşlar telef oldu

Engir Gölü sazlığı yandı, kuşlar telef oldu

Engir Gölü sazlığı yandı, kuşlar telef oldu
Kasım 26
18:40 2019

Kayseri Melikgazi’de göçmen kuşların uğrak yeri Engir Gölü’nün sazlık kısmında yangın çıktı. Yangında, 400 dekar alan zarar görürken, alevlerden kaçamayan kuşlar telef oldu.

Melikgazi Gesi İldem Mahallesi’nde bulunan Engir Gölü’nün sazlık kısmında yangın çıktı. Göçmen kuşların uğrak yeri olan Engir Gölü’nde çıkan yangını fark edenler, itfaiye ve orman müdürlüğü ekiplerine haber verdi.

Ekipler, rüzgarın etkisiyle büyüyen yangını, yaklaşık 2 saat süren çalışma ile kontrol altına aldı. Yangında, yaklaşık 400 dekar alanın zarar gördüğü, bazı kuşların da telef olduğu belirlendi.

“Kuşlar telef oldu”

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Kızılkan, “Bu alan içerisinde doğal yaşamın gerektiği hayvanların yaşadığını ve yaşam alanları olduğunu biliyoruz. Etrafta besicilerin çiftlikleri var. Rüzgârın olduğu bir bölge. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yukarı bölgede ağaç sulaması yapıyor. İç kısımda yangın bir noktadan başladı ve rüzgarın etkisiyle büyüdü. Sınırlı bir ortamda çalışmalarımızı sürdürdük. Yangında kuşların telef olduğunu gördük. Alanda bulunan tilkiler burayı terk etti. Bu durduk yere çıkan bir yangın değildir. Burayı yakan kişi ya da kişiler de sonucunu biliyordu. Alan çok büyük. Sulu müdahale şansımız yok. Yangının çıkış nedenini araştıracağız” diye konuştu.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER