A3 Haber

Kültür Bakanı’ndan ‘Buraya nasıl geldiniz’ sorusuna yanıt: Cumhurbaşkanımız sağ olsunlar bana bu görevi verdi…

Kültür Bakanı’ndan ‘Buraya nasıl geldiniz’ sorusuna yanıt: Cumhurbaşkanımız sağ olsunlar bana bu görevi verdi…

Kültür Bakanı’ndan ‘Buraya nasıl geldiniz’ sorusuna yanıt: Cumhurbaşkanımız sağ olsunlar bana bu görevi verdi…
Kasım 26
12:47 2019

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Nasıl bakan oldunuz, buraya yükseldiniz?” sorusunu, “Tek bildiğim iş turizmdi. Sonra Cumhurbaşkanımız, sağolsunlar bana bu görevi verdi” ifadeleriyle yanıtladı

Van Akköprü İlkokulu öğrencisi Abdulselam Arslan ve öğretmeni Hulusi Çakır ile Milli Kütüphane’de düzenlenen programda bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Arslan’ın Türkiye Haber Kameramanları Derneği tarafından keşfedildiğini söyledi.

Ersoy, Abdulselam Arslan’ın internetten gördükleriyle karton kamera yaptığını, en büyük hayalinin de kameramanlık olduğunu anlattı. Bu durumu öğrenmeleri üzerine Arslan’a kamera hediye etmek istediklerini dile getiren Ersoy, böylece Arslan’ın hayalini gerçekleştirmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

“Hemen hemen tek bildiğim iş turizm”

Ersoy, daha sonra Abdulselam Arslan’a “Çek bakalım, ilk röportajını benimle yap” teklifini sunması üzerine küçük kameramanın “Siz nasıl bakan oldunuz ve buraya yükseldiniz?” sorusuyla karşılaştı.

Arslan’ın sorusunu yanıtlayan Ersoy, 1985’ten beri turizmci olduğunu ifade ederek, “En iyi bildiğim hatta hemen hemen tek bildiğim iş turizmdi. Sonra Cumhurbaşkanımız, sağ olsunlar, bana bu görevi verdiler. Biz de görevimize layık olmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar öğrendiğim her şeyi Bakanlığa aktarıyorum” diye konuştu.

“Sayın Cumhurbaşkanımız takdir kullanıyor, atamayı yapıyor”

Ersoy, daha önce bakan olmayı düşünüp düşünmediği üzerine gelen soruya şu yanıtı verdi:

“Aklımdan bile geçmiyordu. Çocukken siyasete meraklı değildim. Yeni Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi ile alanında başarılı olan insanlar sektöründeki bakanlıklara atanabiliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız da takdir kullanıyor, atamayı yapıyor. Bizim de sektörümüzde Cumhurbaşkanımız tarafından başarılı görüldüğümüz için atamamız yapılmış. Dolayısıyla bakan olduk. Hayalim de var mıydı? Yoktu.”

ETS Tur’un kurucusu ve sahibi

Erdoğan tarafından Kültür ve Turizm Bakanı yapılan Ersoy, ETS Tur’un kurucusu ve sahibi. Ersoy’un Kuzey Kıbrıs’ta da otelleri bulunuyor.

Otel patronu olan Ersoy’un,  siyaset dışından bakanlığa getirilmesi tartışma sebebi olmuştu. Otelleri için imar barışı yasasından da yararlan Ersoy, eleştirileri “Çok büyük avantaj niye kaçırayım? Rakamlar yüksek değil. İşletmelerin yarım sezonluk kârı. Devlet açısından yapılmış çok güzel bir jesttir. Bizden tahsisli yüzde 50’den fazlası başvurdu. Çevremde başka sektörde olup da ‘bakanım yeni yatırım yerlerini ne zaman açıklıyorsun’ diyen çok var” diye yanıtlamıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER