A3 Haber

Bakanlığın aklı başına yeni geldi: Define aramaya ÇED şartı!

Bakanlığın aklı başına yeni geldi: Define aramaya ÇED şartı!

Bakanlığın aklı başına yeni geldi: Define aramaya ÇED şartı!
Kasım 28
12:23 2019

Define aranması sonucu Dipsiz Göl’ü kurutunca, bakanlık harekete geçmişti. Artık, define arama projeleri, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) kriterlerine tabi olacak.

Yeni yönetmeliğe göre define arama projeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından incelenecek. Karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bakanlıkça ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ ile Define Yönetmeliği’nin 7. maddesine ekleme yapıldı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan düzenleme uyarınca, define aramak isteyenler artık müracaat dilekçelerinin ekinde ÇED belgesini de sunacak. Define arama projeleri ÇED açısından seçme, eleme kriterine tabi projeler arasına dahil edildi.

Yönetmelik hükümlerine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu projeleri, ilgili kriterler çerçevesinde inceleyecek ve değerlendirecek. Gerekli görülmesi halinde bakanlıkça yeterlik verilmiş kurum/kuruluşlardan proje ile ilgili geniş kapsamlı bilgi vermesini, araç gereç sağlamasını, yeterliği kabul edilebilir kuruluşlarca analiz, deney ve ölçümler yapmasını veya yaptırmasını isteyebilecek.

Dipsiz Göl soruşturmasında yeni gelişme

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER