A3 Haber

25 bin yeni kullanıcı tespit edilmişti: Ankara’da ‘ByLock’ operasyonu

25 bin yeni kullanıcı tespit edilmişti: Ankara’da ‘ByLock’ operasyonu

25 bin yeni kullanıcı tespit edilmişti: Ankara’da ‘ByLock’ operasyonu
Aralık 03
09:54 2019

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülen cemaatine yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen 20 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi, şahıslardan 11’i yakalandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, “FETÖ/PDY’nin sivil yapılanmasına” yönelik düzenlenen operasyon kapsamında ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen 20 zanlı hakkında gözaltı kararı verildiği belirtildi.

Eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda 11 şüphelinin yakalandığı, diğer 9 şahsın yakalanmasına yönelik çalışmaların Ankara İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü koordinesinde devam ettiği ifade edildi.

“25 bin yeni kullanıcı tespit edildi”

Soylu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 25 bin yeni kullanıcı tespit ettiklerini söyleyerek, şöyle konuşmuştu:

“Yaptığımız çalışmalarla daha önce kullanıcısı tespit edilememiş 25 bin 149 id’nin kullanıcısı tespit edilmiş; 1387’si kamuda aktif görevde olan 7 bin 694 şahıs belirlenmiş ve ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarına bildirilmiştir. Yine bu çalışmalar kapsamında ByLock kullanıcısı olmayan, ancak ByLock kullanıcısı şahıslar arasındaki mesaj ve mail içeriklerinden örgütle irtibat ve iltisaklı olan, 679’u kamuda halen görevde 2 bin 341 şahıs tespit edilerek, bilgiler yine ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları ile paylaşılmıştır.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER