A3 Haber

TGS’den Hürriyet önünde eylem: Gazetecilerin haklarını verin!

TGS’den Hürriyet önünde eylem: Gazetecilerin haklarını verin!

TGS’den Hürriyet önünde eylem: Gazetecilerin haklarını verin!
Aralık 03
21:17 2019

Hürriyet’te sendikalı oldukları için evlerine gönderilen tebligatla işten atılan gazeteciler, gazetenin Bağcılar’daki binası önünde Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile birlikte basın açıklaması yaparak Hürriyet yönetimini protesto etti.

Hürriyet Gazetesi’nden Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üyesi oldukları gerekçesiyle evlerine gönderilen tebligatla işten çıkarılan 45 gazeteci Hürriyet gazetesinin Bağcılar’daki binası önünde basın açıklaması yaparak suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş. Demirören Holding önünde yaptığı açıklamada işten çıkarılan 45 çalışanının haklarının ödenmediğine dikkat çekerek, Demirören’in anayasayı çiğnediğini vurguladı. Durmuş, şöyle konuştu: “25 Ekim’de işten çıkarılmalarına karar verildi. 30 Ekim’de evlerine gönderilen tebligat ve atıldıklarında eşyalarını toplamak için geldiklerinde binada yanlarına güvenlik elemanları konuldu. Yıllarca çalıştıkları bu kurumdan eşyalarını güvenlikçiler eşliğinde topladılar. Sendikamızın avukatlarının arabulucu sürecini başlatmasına rağmen bu masaya bir türlü teklif ile gelmediler. 40 gün geçti hala haklarının ne olduğuna ne zaman ödeneceklerine dair bir açıklama yapılmadı. Ömrünün yarısını Hürriyet’te geçirenlerden gazeteciliği Hürriyet’te başlayanlara kadar onlarca insan mağdur ediliyor. Hürriyet yönetimi işten attığı bu gazetecilerin haklarını ödeyerek lütuf yapmış olmayacak. Bu haklar arkadaşlarımızın emeğin karşılığıdır. Üyelerimizin mağdur ederek çalışanların kafasından sendika fikrini çıkartabileceklerini sanıyorlar ama yanılıyorlar. Demirören grubu hem mağdur ettiği 45 gazetecinin hakkını kuruşu kuruşuna ödeyecek hem de sendika hakkına saygı göstermeyi öğrenecek. Medya sektöründe artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Çalışanın değer gördüğü, hakkını alabileceği, editoryal bağımsızlığın olduğu bir sektörü birlikte yaratacağız.

Hürriyet’te işten çıkarılanlardan klip: Tazminat Fermanı

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER