A3 Haber

Trelleborg’ta grev başladı

Trelleborg’ta grev başladı

Trelleborg’ta grev başladı
Aralık 10
15:40 2019

Kocaeli Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu bulunan ve sızdırmazlık elemanları üreten Trelleborg’un iki fabrikasında örgütlü Petrol-İş Sendikası ile fabrika yönetimi arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlanınca fabrikada grev başladı.

Trelleborg işvereni ile sendika arasında anlaşma sağlanamayınca Petrol-İş üyesi işçiler, taleplerinin karşılanması için greve çıktı. İşçiler bu sabah erken saatlerde fabrika önünde bir araya geldi.

İşçiler fabrikanın girişine “bu iş yerinde grev vardır” yazılı pankart astı.

Petrol-İş Genel Başkanı Süleyman Akyüz, beş buçuk aylık sözleşme sürecini geride bırakmalarına rağmen anlaşma sağlanamadığını ifade etti. Akyüz şöyle konuştu: “Müzakereler neticesinde sözleşme bitsin isterdik ancak olmadı. Biz Türkiye gerçeklerine uygun taleplerde bulunduk. Ama anlamadılar, anlamak istemediler. Tamamlayıcı sağlık sigortası istedik. Olmayacak dediler. Gelin ücretler konusunda bir yerlere gelelim dedik, kabul etmediler. Biz yüzde 37,5 önerdik, masada bize yüzde 23 zam sunuldu. Biz de taleplerimize uzak olduğu için masadan kalktık. Bu grevin kazananı işçi sınıfı olsun. Ekmek, alın teri mücadelesi çocuk oyuncağı değildir. Umarım aklı selim davranırlar.”

Greve destek için Petrol-İş’in örgütlü olduğu diğer fabrikalardan gelen işçiler de, dayanışma beyanında bulundular.

 

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER