A3 Haber

CHP’li Özel: Öğreniyoruz ki Suriyeliler Trump’ın talimatıyla vatandaş yapılıyor

CHP’li Özel: Öğreniyoruz ki Suriyeliler Trump’ın talimatıyla vatandaş yapılıyor

CHP’li Özel: Öğreniyoruz ki Suriyeliler Trump’ın talimatıyla vatandaş yapılıyor
Aralık 11
15:53 2019

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Suriye’lilerin vatandaş yapıldığına dair sözleri hakkında konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 110 bin Suriyelinin vatandaş yapıldığını açıklaması üzerine konuştu.

ANKA’nın haberine göre Özel, şu ifadeleri kullandı:

“Dün Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 110 bin Suriyeliyi vatandaş yaptığını söylemiştir. Bu konudaki elimizdeki son resmi veri, 2 Ağustos günü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 92 bin Suriyeliyi vatandaş yaptığı konusundaydı. Tarih 2 Ağustosve 92 bin Suriyeliye vatandaşlık verildi. Tarih 10 Aralık, Erdoğan 110 bin Suriyeliye vatandaşlık verildiğini söylüyor. Bu ikisinin arasında ne var?”

“Trump’ın talimatıyla günde bin Suriyeli vatandaş yapılmış”

“Bu ikisinin arasında 28 bin Suriyelinin vatandaş olması ve arada 14 Kasım tarihli Trump’ın talimatı var. Uçakta öğreniyoruz ki Trump, Erdoğan’a ‘Suriyelileri neden vatandaş yapmıyorsun’ demiş. Trump, Erdoğan’dan ‘Suriyelileri vatandaş yap, onları ülkene al’ demiş ve 14 Kasım’daki bu talimattan 25 gün sonra ilave 28 bin Suriyeli vatandaş yapılmıştır.

Görüldüğü üzere bu mesele 25 günde 28 bin Suriyeli, yani günde bin Suriyeli vatandaş olmaktadır. CHP göçmenlere değil ama göçmen yaratan politikalara, göçmenlere değil ama göçmen yaratan siyasetçilere, onları yurtlarından eden savaş politikalarına, iç savaş kışkırtıcıklarına sonuna kadar karşıdır.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER